Мариус закъса за пари: Кърпи дупки в бюджета с третокласен рапър с говорен дефект

1366
25 Декември 2020, 13:00


Ковид-19 засега като че ли не е успял да съсипе физическото здраве на Мариус Куркински, но за сметка на това го е принудил да смени изкуството с отявлена халтура. Театралният идол, когото болшинството родни културтрегери обожествяват, обърна гръб на сцената и лансира досаден музикален проект с третокласния варненски рапър Боро Първи, който на всичкото отгоре има говорен дефект, видя HotArena.

Парчето „Черни очила”, което Мариус Куркински пусна преди дни, е най-голямото падение в цялата му кариера до момента, смятат ценители на добрия вкус. Благодарение на участието на театралната звездата в него, клипът бързо стана хит в социалните мрежи и започна да носи приходи в джоба на неговите създатели, включително на Мариус. Въпреки това обаче всеки средно запознат с идеята за качествена музика човек ще потвърди, че парчето не става за слушане и е истинско изпитание за слуха да изтърпиш трите минути и 40 секунди от неговото начало до края му. В него актьорът изпълнява поддържаща роля, изпявайки нещо като припев с фолклорни мотиви. Основният изпълнител – Боро Първи, непрекъснато повтаря думите „черни очила”, само дето на мястото на звука „л” изговаря „у”. Защо, когато е бил дете, никой не е обърнал внимание на говорния му дефект, за да го изпрати на логопед, не е ясно. По-важният въпрос е защо човек като Мариус Куркински се е съгласил да участват в подобна халтура?

Отговорът е прост – от безпаричие.

Според слуховете, театралният актьор и режисьор е опрял почти до просешка тояга заради пандемията. Известно е, че той от години е на свободна практика и не разчита на твърда заплата от никъде, тъй като е достатъчно популярен, за да се радва на пълни зали и добри хонорари, когато играе. Пандемията обаче сложи край на всичко това и на актьора се наложи да излиза пред полупразни салони. Според източници от театралните среди, хонорарите му през лятото са били наполовина, а от есента са останали на една трета от предишните си стойности – тъй като и местата, които се продават в театралните зали, също са една трета от техния капацитет. Логично, актьорът е закъсал за пари. В началото на есента той и продуцентът му изчислили, че със средствата, които получават от представленията си, не могат да покрият разходите за тяхното изиграване пред публика. За всяко излизане на сцената те плащат наем на съответната зала, който не е променян въпреки пандемията. За сметка на това постъпленията от продажба на билети падат драстично. В крайна сметка Мариус решил, че няма смисъл да работи. Преди два месеца той обяви, че отменя всичките си представления до края на годината. По официални данни не е излизал на сцена от лятото, когато играеше на открито. Месеци наред звездата е изкарал без в джоба му да влезе и стотинка. В същото време не е ясно кога отново ще работи.

Преди дни от Народния театър обявиха, че са му възложили да режисира представление по пиесата „Двубой” от Иван Вазов. Но заплащането там е символично на фона на пропуснатите ползи от неизиграните представления на звездата. В крайна сметка театралът решил да участва в проект на своя съгражданин – рапъра Боро Първи, само и само да изкара някой лев и да закърпи положението, докато отново може да излезе спокойно пред публиката си. За пред хората той твърди, че песента уж много му харесва, и даже се опитва да намери смисъл в нея. Театралът прави анализ на текста, твърдейки, че той отразява „състояния на един човек, едно самоизобличаване”, което го впечатлило. Истината обаче е, че никога не би се заел с подобно нещо, ако не беше без пукната стотинка в джоба. Последният път, когато Куркински се е занимавал с музика, е бил преди 21 години. След

това той обръща гръб на звукозаписното студио, тъй като преценява, че всичко, което прави там, е пълно падение и разпиляване на енергията му. Мариус публично се е разкайвал за музикалните си опити преди години, признавайки, че е участвал в тях единствено за пари. Едва ли някога е очаквал, че на 50-годишна възраст отново ще му се наложи да прави същото, само че с много по-нискокачествен проект, писа Уикенд. 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Прави са хората
преди 3 седмици
0
Селянчета от хотарена с висящи от джоба царевички, все още прескачащи трамвайните линии и носещи ушитите от баба пуловерчета. Отдавна сте на дъното, но да усмивате Мариус е копаене на дъното. Аз не знам някой от хотарена има. Ли средно образование, това ли е журналистиката в България??
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
??
преди 3 седмици
-2
Жалки, бездарни ,анонимни драскачи от hotarena !!! Толкова големи бездарници сте,че срещу Мариус да бягате няма да го достигнете!! Неговият талант и мироглед не е за глисти/да ме извиняват членестоногите / като вас!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Злати
преди 3 седмици
-1
Мариус е невероятен ! Песента също! Яжте им лайната! Шибани гадове!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
лол
преди 3 седмици
-1
Третокласна ви е статията! По цял ден пишите за чалгари, ама там изказа ви е друг нали, селяци! Боро ако е третокласен си представям какво за вас е първокласно в България...
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
hehe
преди 3 седмици
-1
марису и пропаднал, пак ще е по-високо от жената, писала този пасквил!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Малоумни хотарена
преди 3 седмици
-2
Толкова много жлъч от вас, долнопробни "журналистчета"!!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени