МЕГЗ защити здравния министър в „Пресечна точка“

3311
03 Ноември 2020, 12:21


Миглена Каканашева е гост в предаването “Пресечна точка” по Нова Телевизия заедно с главния редактор на вестник Труд - Петьо Блъсков и бившия зам. министър на външните работи - Милен Кереметчиев.

Каканашева, която за пръв път споделя пред широката аудитория своите политически възгледи, впечатли с аргументирани и градивни коментари. В студиото гостите коментираха поведението на здравния министър, който изиска строг контрол на болниците и предложи болници, които отказват да лекуват пациенти с Ковид-19, да не бъдат финансирани със средства от Националната здравноосигурителна каса. Блъсков и Кереметчиев си определиха срещу медийната истерия и емоционалните решения. А Каканашева застана с пълна подкрепа зад решенията на министъра.

“Аз ще си позволя да разгледам поведението на здравния министър през една малко по-психологическа гледна точка. Обикновено в положение на криза и то толкова непозната, както е кризата с Коронавируса, защото досега не сме се срещали с него. Никой не знае какъв е, колко може да е опасен и как да го контролира. В състояние на подобна криза, хората имат два избора. Или самосъхранение, което е човешко. Всеки има правото да се изплаши и да тръгне да мисли за себе си на първо място. Или някоя частна болница да откаже да приема пациенти с коронавирус, заради здравето на пациентите си като цяло. Или лекарите да си кажат, че в крайна сметка и те са хора, и те имат семейства, и техните животи имат значение. Това е единият избор - самосъхранение. Другият е обединение в ползата на общото спасение. Първото е човешко, но докъде ще стигнем ако всеки тръгне да се оправя сам. Ще настане огромен хаус и ще застрашим своя живот и този на близките ни още повече. Затова аз лично виждам в думите на здравния министър един опит да обясни на всички, че за да се случат нещата в условия на криза - не зависи само от правителството, не зависи само от здравната система. То зависи от всички нас и всички ние трябва да бъдем заангажирани да положим усилия в тази борба”.

Милен Кереметчиев изказа друга гледна точка, според която всеки трябва да си знае мястото и здравния министър не бива да влиза толкова в ежедневните детайли на кризата, защото по този начин има възможности за грешки в емоция и той може да загуби общата картина”. Каканашева добави: “Аз не мисля, че тези решения са емоционални. Напротив аз виждам в тях една много твърда позиция, която казва : Проблем има, но ние ще влезем с вас в проблема. Ако трябва аз ще си сваля униформата, ако трябва и депутатите ще я свалят. И това според мен е правилното
поведение, защото в състояние на криза всички трябва да бъдем там заедно - независимо кой на каква позиция е”.  Попитана от водещия, Каканашева добави, че без капка колебание би отишла доброволец на първа линия. 

По темата за протестите Каканашева също изказа различна и интересна позиция:

“ Аз смятам, че тези протести показаха нещо много важно, че няма кой да изгради алтернативата в България. Те показаха много хора, които вече са абсолютно убедени в това какво не искат. Те искат нов ред, те искат нещата да се случват по различен начин. Те бяха недоволни не само от управляващите в момента, ами и от всички наредени там. Ние вече знаем какво не искаме, но не знаем с какво да го заменим. И по-важното няма кой да доиде да го изгради”. Каканашева още добави, че всички търсят отговорност от управляващите, но според нея изграждането на алтернатива би могло да бъде задача и на една добре позиционирана опозиция, ако имахме такава. Тя добави, че според нея в България не се създава добър политически продукт. Според нея опозицията е загубила своята идентичност. Единствената нейна дейност е да критикува управляващите. Те не предлагат нов модел, те просто не харесват стария. Тяхната идентичност е анти-управлението. Затова средата в страната ни в момента не позволява да се изградят нови политически лидери и формулировки по естествен начин. И щом не става по естествен път - то тогава те трябва да се създадат изкуствено. Защо не и- под опеката на управляващите. Защо не се създадат младежки структури, чрез които нови млади и кадърни кадри да бъдат въведени в българския политически живот. Само така младите ще бъдем чути и никой няма да опорочава порива ни за промяна. Това за мен е начин да преминем от безцелно критикуване към градивност”. 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
paloma
преди 11 месеца
0
Този хамстер защо е наврян във всяка една медия да дава мнение по всеки въпрос.Да си шие парцалите и да пъчи силикон по баровете.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
??
преди 11 месеца
0
Исках да коментирам Каканашева и гледах внимателно въпросното предаване/в понеделникк/ Засягат се сериозни теми,. За да не бъдет коментарите твърде професиолани и аргументирани втора седмица се канят лица/визирам Деси Банова и Каканашева/,чийто коментари са инфантилни,демагогски и с привкус„ ала кварталната кръчма”!!!! Стилни,професионални без излишен патос и стаден инпулс са коментарите на Кереметчиев и Блъсков. Мнението на Каканашева по въпросите беше еднозначно с това на ляля Пенка/можехте да поканите и нея / Защо се навират ,натрапват физиономии на хора като Банова и Каканашева,които не могат да се похвалят с нищо повече от това ,че едната се отърка в Плевленлиев,а другата има цех за конфекция в Раковски???
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
......па
преди 11 месеца
0
Дори не ми се коментира Мекия'гъз и Бардак "нова"тв.Не гледам,игнорирам.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Зики
преди 11 месеца
0
Едно от най грозните и тъпи същества показвано в телевизия
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Фигаро
преди 11 месеца
-1
Най-накрая, каканашарена, свърши се тази седмична суша без статии за каканаша. Чак вече се замислих, дали короната не ви е изпилила мозъците в редакцията. Свежа порция каканашфилософия е тънък лъч светлина в тъмното ни пандемично ежедневие на болести, беднотия и смърт. Като погледна каканаша една кръгла топлина обхваща цялто ми тяло все едно съм на райски плаж и топъл бриз погалва косите ми. Обичаме те, каканаш!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Знам и мога
преди 11 месеца
0
Мисленето е изключително трудна работа и не бива всеки да дилетантства с него. Особено пластмасови проститутки.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
1982
преди 11 месеца
0
От порнокукли и да очакваш нещо друго, освен порно нищо друго няма да получиш.


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени