Милица осъди болницата, в която й отрязаха гърдата без нужда

2680
13 Юни 2020, 09:58


Милица Аргилова  трябва да получи 50 хиляди лева обезщетение от УМБАЛ „Канев” защото неправомерно е отрязана й дясната гърда, научи HotArena.

В началото на 2018 година младата дама напипала бучка в гърдата си и е посъветвана образуванието да бъде отстранено оперативно. По нейни думи след интервенцията лекарите й казват, че резултатите от биопсията е злокачествен и има рак. Затова се налага мастектомия ( частично или изцяло отстраняване на млечната жлеза при жените).  И в момент на шок и битка за живота си и тя се съгласява. След зловещата интервенция младото момиче си прави изследвания в Англия,  където работи и живее и се оказва че образуванието е предраково и  мастектомията е била излишна.

"Отрязаха ми дясната ми гърда, а се оказа че нямам рак. Всичко се срина, изгубих желание да живея",  заяви преди време пред „България Днес” Аргилова. Младото и красиво момиче започва съдебна битка срещу болницата в Русе. И вчера беше обявено решението на първа инстанция. Според съда лекарите не се съобразили правилата за диагностика и лечение на онкоболен пациент. Магистратите приемат, че в конкретния случай е допусната лекарска грешка, в резултат на което на Милица е направена радикална операция, която е  могла  да се избегне или да се отложи във времето. Решението на Окръжен съд - Русе подлежи на обжалване в двуседмичен срок.

От лечебното заведение отказаха да говорят за казуса.

"Болницата няма да коментира и все още не е взела решение дали ще обжалва, тъй като до момента при нас не е получено официално решение на съда. Госпожата е решила да търси правата си в съда като във всяка демократична държава  всеки има право на това", заявява пиарът на университетската болница „Канев” Стела Кръстева.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
zorzo
преди 3 седмици
0
BOJE ,KAKVI 50.000LEVAAAA-1 MILION DA I PLATIAT E MALKOOOO-GADOVE !!!I V ZATVORA ZA VECNI VREMENA !!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Гошо
преди 3 седмици
0
Тази статия и драмата на жената не са за тук където се показват отрепки
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Тони
преди 3 седмици
0
Ама това е не простоимо ?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Надя
преди 3 седмици
-1
Милица,приеми искреното ми съчувствие и ме боли от твоята болка!! Много си млада ,дано се стабилизираш психически и по-малко да те боли/душата/! Това,че си осъдила болницата е похвално! Не вярвах,че тази абсурдна държава това може да се случи! Персонално вината трябва да поеме и лекарят взел неадекватното решение след скрининг тест за наличие на злокачествени клетки да извърши мамектомия!! Абсолютно не професионално и престъпно! Справедливостта трябва и ще тържествува!! Късмет и кураж момиче!!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Браво
преди 3 седмици
0
Само така!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2020. HotArena | Всички права запазени