Милица от Тоника се обиди: Не й дали пенсия за заслуги

24 Юни 2021, 19:59


Специалните пенсии за заслуги към културата в размер на 350 или 500 лева вече са преведени по сметките на естрададжиите, на които бяха присъдени, узна HotArena.


Заради забавянето певците и музикантите от прословутия списък прибрали парите за 3 месеца накуп в края на май. Те обаче били изплатени само на звездите от първоначалния вариант на списъка. Отново "на сухо" останали тези от допълнението, което не успя да бъде узаконено заради смяната на властта. 


След като идеята за наградните пенсии, които ще се изплащат в продължение на 3 години, бе оповестена публично, мнозина от непопадналите в полезрението на Министерството на културата се почувстваха обидени и възстанаха. Сред тях бе и Милица Божинова от Тоника, която звъннала в институцията да потърси сметка защо името й липсва от списъка. В последствие била включена в допълнението, но реално възнаграждение за нея няма. Милица се афектирала, че тя и колежката й Ева Найденова били пропуснати за сметка на вече покойната Ваня Костова, която бе одобрена, но не доживя наградата. 


Милица и Ева са сред певиците с най-ниски пенсии у нас заради проблеми с документите, доказзващи техния стаж на сцената. Въпреки драмите около събиранията и разделите на Тоника, неутралната в скандалите Милица продължава да приема участия и да си помага с хонорарите, изкарани от тях. От музиката и любовта на публиката не могат да я откажат дори преживените житейски перипетии. Преди 2 години тя счупи крак и известно време се движеше първо с инвалидна количка, а после с патерици, пише Ретро.


Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени