Министърът на културата пенсионира Фънки и Икебаната

2373
26 Февруари 2021, 13:11


Нов списък от Министерството на културата зарадва 92-ма родни музиканти. Между тях са Деян Неделчев-Икебаната и Димитър Ковачев-Фънки. Те ще получават парични награди от 350 до 700 лв. в продължение на три години, научи HotArena.

Вторият списък е продължение на първия такъв, в който бяха имената на 65 творци, голяма част от тях носители на награди от „Златният Орфей“. Това предизвика бурни скандали, тъй като не е малко имена липсваха. Първи, който се обяви за ощетен, бе Христо Кидиков. След няколко дни той получи извинение Боил Банов и уверението, че ще бъде включен в следващ списък за разглеждане. Дуетът Братя Аргирови и певецът Деян Неделчев също влязоха в спор с министъра.

След това стана ясно, че Аргирови, Кидика и Икебана ще получават парични награди. Освен тях в списъка са имената на Росица Кирилов, Георги Христов, Роберта и други. Като музикант от група „Ера“ Фънки също е сред одобрените.
Феновете на рокаджията се питат дали Ковачев ще приеме парите, заради изказване в него интервю, че никога няма да е пенсионер, писа "България Днес". 

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Мхм
преди 5 месеца
0
Тези награди би трябвало да са само за хора в пенсионна възраст. Не е правилно обаче да реват за пенсии, защото от повече от 30 години в България можеш да се самоосигуряваш, ако имаш свободна професия. Могли са да се самоосигуряват, но ако са се осигурявали на минимума, сега ще получават минимални пенсии, а те видите ли били звезди и искат 1000 лева. И се сетиха да дават награди баш преди изборите. Сигурни гласове за 3 години напред.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
!!!!
преди 5 месеца
0
Чета стария и новия списък и се кръстя. Много спорни имена има в тях. Цял живот пели, яли и се веселили, а сега бедни и гладни.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ха ха Хо
преди 5 месеца
0
Оооо Фънки е муфтаджия и "ако'' да му предложат пак ще вземе.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени