Министърът на културата се ожени за германка

15 Декември 2021, 10:21


„Наско е прекрасно момче. Още не сме виждали съпругата му Яна, разбрах, че се оженил съвсем скоро, но се надявам да я доведе да я видим всички.  Дядото на Атанас почина преди шест години, щеше да е много горд с него, но баба му Петра е тук, на 83 години е жената и в момента е в Банкя на санаториум. И тя много се радва."

Това каза пред „България Днес“ кметът на село Татарево -  Петко Петков, който добре познава новия министър на културата Атанас Атанасов.

Наско и германката Яна се познават от доста време, но предложението за брак дошло малко преди той да стане министър. В момента Яна е в Лондон, където работи и още не е ясно дали ще пренесе в София при мъжа си. Засега младото семейство няма планове за деца.

Бабата и дядото на Атанас са били преподаватели в началното училище в селото, което днес не е действащо. Баща му е хирург, а майка му икономист. 31 годишния Атанасов е роден в Хасково, учила актьорско майсторство в САЩ, работил в Германия, в момента се установил със съпругата си във Великобритания. Предложението да стане министър на културата му дошло като „гръм от ясно небе“.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Mer
преди месец
0
Яна е много старо дори древно име. Идва от Йохана в Западна Европа. Йоана, Ивана, Жана, Джейн са фонетичното му звучене в различните езици. Разпространено е в Русия, България, Македония, Чехия и др. Омалената му форма Янка, се среща в Унгария и България. През последните 30 години е на мода в Германия. Дъщеря ми която е родена е в Германия, се казва Яна, защото мъжът ми германец хареса много това име от наши български приятели. Тя е на 25 години и има приятелки от училище и познати които носят това име. Аз мислех, че е само българско заради българския фолклор - песни, легенди и приказки дето все се пее за хубава Яна, но не е съвсем така.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Яна
преди месец
-2
не е българско име. Има го и в Германия. Ива, Иванка- това значи всъщност.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Биби
преди месец
-3
Много хубаво! Да са живи и здрави! Чухме и от другаде, че е добро момче. Желаем му успех, само малко недоумявам - Яна пък германка. Не съм чула такова немско име. Разбира се, че няма никакво значение. Сигурно има си обяснение.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени