Мис Плеймейт иска с маска, Бате Енчо се кефи на японския модел

06 Април 2022, 09:55


Мис Плеймейт Михаела Тодорова не одобрява падането на маските. Красавицата не намира смисъл мярката да се отмени, при положение че в страната ни всеки ден са регистрирани по над 1000 случая.

От първи април всички мерки, включително носенето на предпазни средства, покриващи лицето и устата, отпаднаха. Красавицата е на мнение, че маските трябва да останат поне до лятото.

"Има доста болни в момента - коментира пред "България Днес" плеймейтката. - Затова смятам, че маски трябва да се носят. Не е приятно някой болен да ти киха отстрани и ти да се заразиш", сподели още хубавицата, която съвсем скоро ще издаде първата си чалга песен. Тодорова е твърдо решена да продължи да носи маска в затворени помещения, въпреки че това не е задължително, а е по желание.

"За мен не е проблем да нося маска. Много по-отговорен си, ако я имаш на лицето си. Поне до топлите месеци нямам против да нося. В топлите дни е непоносимо с маска", добави още красавицата.

Актьорът Славчо Пеев още не е решил дали ще прикрива лицето си, въпреки че това не е задължително. Той се двоуми дали мерките трябва да отпаднат. От една страна, по цял свят вече ги няма. От друга, знае колко коварен е вирусът и какви са последствията.

Пеев се зарази с коронавируса през миналата година по време на снимки на рекламен клип.

"Може би в някой магазин ще слагам маска - коментира пред вестника обичаният артист. - Научихме се да спазваме дистанция, затова според мен ще продължим да го правим. То ни стана като навик. COVID-19 е сериозно заболяване. Още не мога да се възстановя. Проблемите в краката ми продължават. Хората не разбраха, че това е сериозно заболяване. Но такива сме ние, българите - раздвоени сме във всичко", коментира Пеев.

 

Славчо Пеев

Славчо Пеев

 

Бате Енчо е категоричен, че трябва да приложим японския модел. Водещият на "Кой е по-по-най" няколко пъти е посещавал Страната на изгряващото слънце. И познава манталитета на японците. Той дори е в епицентъра на развиващия се с бесни темпове свински грип през 2009 година, отнел живота на много хора по света.

 

Бате Енчо

Бате Енчо

 

"В Япония, ако някой се чувства зле или болен, слага маска. Това е от години. Така трябва и да е тук. Ако аз имам грип или друго заболяване и съм навън сред хора, ще си прикривам лицето и устата, за да не ги заразя. Както се разбра, у нас "всеки сам си преценя". Който иска, да се предпазва. Така е най-редно. Дано хората са се научили, че трябва да са дисциплинирани при подобни ситуации", коментира пред вестника Бате Енчо.

По повод останалите мерки, които отпаднаха, той е радостен, че отново ще може да работи на пълни обороти.

"Пандемията удари много бизнеси. Хубаво е, че се връщаме към старото с пълни театри, детски центрове и т.н. Живеем във война от 2020 г. (б.а. - визира COVID-19). Нека малко усетим какво сме изгубили през този период.

Рапърът Устата е суперщастлив от края на мерките. Музикантът е най-радостен от премахването на маските.

 

Устата

Устата

 

"Слава богу, всичко свърши - заяви Иван Динев, както е името на музиканта. - Маските за мен не помагаха по никакъв начин. Затова съм супердоволен, че няма повече да слагам. Смятам, че повечето хора преминаха през вируса и вече не е толкова опасен. Виж, ако въздухът е мръсен, бих сложил маска. Честно казано, съжалявах хората, които бяха принудени по цял ден да работят с маска на лицето си", добави Устата.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени