Мисис България 2019 Марина Цветанова: Марк Зукърбърг ни окраде

25 Февруари 2023, 11:21


"Поредният опит на Марк Зукърбърг да ни окраде! Не може псевдозвезди с купени последователи в социалните мрежи да имат официален профил, със синьо тикче.

Според мен този символ трябва да се дава на световни звезди и популярни хора. Не е редно всяка "моделка" да има синя отметка, както Христо Стоичков, който прослави страната ни." Това сподели с възмущение пред "България Днес" Мисис България 2019 Марина Цветанова.

Марина е възмутена от Зукърбърг
Марина е възмутена от Зукърбърг

Редакцията ни се свърза с нея по повод новината, която съобщи Марк Зукърбърг във фейсбук профила си, а именно, че срещу сумата от средно 15 долара на месец всеки ще може да се сдобие със синята отметка, която удостоверява, че даден профил е автентичен. До този момент заветното тикче в социалните мрежи се даваше безплатно при определени условия на хора с голяма публичност и влияние. Верификацията беше достъпна само на популярни личности, при които има интерес да се създадат фалшиви техни профили. Зукърбърг уточни, че сертифицирането ще става след предоставяне на документ за самоличност - лична карта или паспорт, а синият тик ще дава допълнителна защита срещу хакване на акаунтите. Първоначално ще бъдат таксувани потребителите в САЩ, след което - тези в Нова Зеландия и Австралия, преди удостоверяването за автентичен профил да бъде достъпно за целия свят. Така фейсбук и инстаграм стават поредните платформи, където сертифицираните профили ще бъдат платени. Зукърбърг обещава, че новата услуга не само ще подобри сигурността, но и ще предостави на потребителите със синя значка по-голяма видимост. Той добави, че заплатената функция скоро ще се разпространи и в останалата част от света.

Джулиана Гани е против платеното синьо тикче
Джулиана Гани е против платеното синьо тикче

"Синята отметка трябва да се дава на публична личност - певци, политици, художници - личност, която наистина всички познават. Всеки, който има желание, може да отдели 15 долара на месец, за да си купи верификацията, но ако всички започнат да имат синьо тикче, целият смисъл на това ще се изгуби", изрази мнението си Джулиана Гани.

 

 

Марк Зукърбърг иска да припечели от платена верификация
Марк Зукърбърг иска да припечели от платена верификация

Катето Евро, която има синя отметка в социалните мрежи, сподели, че за нея платената услуга е новост.

"До момента не знаех, че Фейсбук става платен. Не се интересувам нито от нововъведенията в социалните мрежи, нито от това кой ще има синьо тикче и кой не. Смятам, че на дневен ред има много по-важни и притеснителни новини от това, че Марк Зъкърбърг въвежда нещо ново във фейсбук", каза Катерина

 

Катето Евро не се вълнува от социални мрежи
Катето Евро не се вълнува от социални мрежи

Според Марина Цветанова това е не само опит на Зукърбърг да припечели още няколко милиона, а и злоупотреба с лични данни.

"Всички сме наясно, че посредством социалните мрежи телефоните ни се подслушват и обществото се манипулира. Крайно нередно е според мен фейсбук и инстаграм да разполагат и с данните от личните ни карти. Ако тази услуга се въведе, ще бъда изключително разочарована", сподели Марина, която смята, че е абсурдно хора, които нямат никакъв принос за обществото, да имат официални профили в социалните мрежи само защото са съгласни да предоставят снимка на личната си карта и да плащат 15 долара на месец.

Мнението на Джулиана Гани се припокрива с това на Цветанова.

"Ако тази услуга се въведе, няма смисъл да има синьо тикче, абсолютно за никой! Не може да се поставят под "общ знаменател" хората, които се занимават с неща и каузи, важни за обществото, и тези, за които никой не е чувал, но искат да си "начешат егото".
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
е
преди 3 месеца
0
Направете си БГ Facebook и Instagram и си ги ползвайте тях!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
е
преди 3 месеца
0
Бе кой ви пита изобщо?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Марина Цветкова
преди 3 месеца
0
Вече ще ме поръчват само по телефонния указател …търсете на буква Ц ????
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
до Марина Цветанова
преди 3 месеца
0
Купени титли може, а тикчета не можело. И спрете да плюете социалните мрежи след като точно с тях си намирате клиенти за секс услуги.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени