Мистър България Мирослав Йончев съди родината за колосални суми, след краха на скалъпеното срещу него дело „Нежният октопод“

2354
10 Май 2018, 11:43


Стотици хиляди левове ще прибере Мистър България и Вселена Мирослав Йончев, който бе сочен за сводник от българската прокуратура, научи HotArena.

Той е завел иска за колосални суми срещу държавното обвинение за незаконен престой в ареста. Заседанията по казуса са приключили и се очаква първото решение на съда.

Титулуваният фитнес състезател е задържан при зрелищна акция през 2012г. и остава 9 месеца зад решетките по обвинение за сводничество. Той е сочен за част от бандата на Антон Петров- Хамстера, действаща в заговори и склоняваща млади жени да проституират, поне така твърди държавното обвинение.  Заедно с него преди 6 години в килията попадат и Хамстера, сочен за тартор на бандата, както и още четирима души. Две години по-късно , през февруари 2014-а, папките от разследването все пак стигат до спец прокуратурата. Очаква се да бъде внесен и обвинителен акт.
Впоследствие до такъв срещу Мистър България и Хамстера така и не се стига. Престоят в ареста е напразен и същевременно коства много пари на задържаните.

Мирослав Йончев губи хиляди левове от договор в Италия, както и други страни, в които в сключил договор като манекен и не е можел да ги изпълни докато е бил в ареста в мизерна килия. Там сваля рязко близо 30 кила, заради лошите условия, тормозен, дори пише до Страсбург за нарушение на човешките му права. След като е освободен, разказва как баба му е починала заради стреса покрай зрелищната акция, пише "България днес".

Недоволството си от удара по реномето му Мирослав Йончев изразява в поредица от граждански искове за материални претенции към обвинителите. Съдебните заседания вече текат, като последното е било през февруари, разясни адвокатът му, който очаква решението всеки момент. „Срещу нас нямаше нито едно доказателство, Беше говорила само една жена, която на очна ставка се оказа, че нямам нищо общо с нея“, коментира Йончев.

Освен това Мистър България е завел още две дела. Едното е срещу бившия вътрешен министър за клевета, който създава паралелна служба за сигурност в държавата с политически цели и за това е била необходима такава зрелищна акция за арестуването му.

Другото дело е за клевета, че модната му агенция My Agency e „куха“, а в действителност има договор с над 100 модела, и е една от най-големите в България.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени