Мистерия: Кой е мъжът до Рая от „Лъжите в нас”?

13 Март 2022, 16:00


Радина Думанян, която играе Рая в новия хитов сериал „Лъжите в нас” по Нова тв, пази строго и доста успешно личното си пространство. Кой е мъжът до нея? Все още няма отговор на този въпрос. Красивата актриса, която на 13 април ще празнува 31-вия си рожден ден, не разкри самоличността на любимия си, дори когато през декември 2020 г. роди дъщеря им Рая.

 

Съвпадението с името на героинята на Радина в новия сериал на продуцента Евтим Милошев е напълно случайно. Едва ли обаче е така с липсата на каквато и да е информация за мъжа на актрисата, станала популярна като д-р Биляна Захариева в другата хитова поредица на екипа на Милошев „Откраднат живот”. Радина Думанян категорично отказва да разкрие коя е половинката й, но пък радва почитателите си със снимки на малката Рая в социалните мрежи.

„Хората обичат да се занимават с живота на другите. Искат да се припознаят в другите или да се разграничат – този е такъв, не искам да са като него.

Не искам хората да се интересуват от това с кого си пия кафето, какво правя в свободното си време, ако то не е пример за тях, или ако не е свързано с професията ми... Искам да ме приемат като добър професионалист и нищо повече. И като добър пример там, където нещата са балансирани”, споделяла е Радина преди да стане майка. Повод за това й изказване в тв интервю бяха снимки, на които уж бе тя, слизайки от скъпарски джип. Разбира се, предположението бе, че колата й е подарък от тайнствения й любим, който по всяка вероятност е богат и щедър. Не е вярно, отсече тогава Радина, видимо подразнена и изтъкна, че нито притежава въпросната кола, нито пък е тя на снимките.

Радина Думанян винаги разказва с усмивка както за лудориите си от детството и за шегите, които си спретват с колеги в театъра, така и за героините си. Възможност да играе Рая в „Лъжите в нас”, актрисата получила след кастинг, за който научила на път за заниманията си по йога. Тя се записала за уроците, след като родила, тъй като искала да влезе във форма, а и имала нужда от време за себе си. Веднъж, както се била запътила с постелчицата към студиото, тя видяла в далечината режисьора на „Откраднат живот” Павел Веснаков. Той е режисьор и креативен продуцент и на „Лъжите в нас”. Тъкмо за кастинга за този сериал Веснаков й казал тогава и я поканил да отиде. Радина се явила на пробни снимки и я избрали за ролята на Рая. „Тя сякаш е оперирана от силни чувства, докато аз съм по-сърдечна. Когато се подготвям за моите роли, особено в представленията, когато персонажите са по-ясни, систематизирам приликите и разликите ми с тях. Героинята ми Рая е готова на всичко за семейството си, за баща си и за съпруга си”, сподели Радина тези дни в предаването „На кафе” по Нова тв.

Тя разказа и за инициативата на екипа и актьорите от сериала в помощ на бежанците от Украйна. Съобщи за пунктовете, за които знае, че приемат дарения и призова всеки, който има възможност, да помогне. Радина изтъкна, че са важни действията и подчерта, че много нейни приятели, сред които и колегата й Алекс Алексиев, помагали и с превоз на пристигащите майки с децата им.

И преди войната в Украйна, Радина Думанян се е ангажирала с добротворчески инициативи, пък били те и малки. Като например, котето с възпалени очи, което преди време спаси от улицата, а после му намери дом при приятели. Сърдечността вероятно е от родителите й. И те са също толкова загрижени към заобикалящия ги свят и помагат винаги, с каквото могат. Майка й е анестезиологична сестра и именно тя й помогнала със сложната лекарска терминология за ролята й на д-р Биляна Захариева в сериала „Откраднат живот”. Любопитна подробност е, че героинята на Радина в поредицата също е анестезиолог.

„Майка ми е най-добрият ми приятел. Тя е страхотен човек, готов да помогне на всеки, който има нужда, изключителна жена. Деликатна, не говори празни приказки. Премерено се изказва. Не се конфронтира, не попада в глупави ситуации. Дипломатична е”, казвала е Радина. Майка й и баща й я подкрепили, когато решила да кандидатства в НАТФИЗ. По-късно, когато вече участвала в сериала „Откраднат живот”, майка й споделила, че мечтаела да я види лекар. Актрисата много се изненадала, защото с баща й никога не са й давали напътствия в тази насока. Радина била от артистичните деца, които обичат да се изявяват пред публика. Явно родителите й са виждали влечението й към сцената, защото я мотивирали. Те били сред първите, които си купували билети – по 30 ст., за да я гледат в първите й представления пред блока. Радина и приятелите й пресъздавали сцени от сериала „Спешно отделение”, а после със спечелените пари си купували ледени сокчета.

„Не съм се събудила един ден и да си кажа: „Ехей, ще се занимавам с театър!”. Стана постепенно”, казвала е Радина Думанян. Като ученичка актрисата, която е от Пловдив, мислела да учи филология, тъй като била добра в езиците. Винаги е била отличничка, макар че точните науки не й били страст. В X клас се включила в кръжока по актьорско майсторство на актьора Симеон Алексиев в гимназията, в която учела. Покрай тези занимания и ставащия все по-актуален въпрос към каква професия да се насочи, Радина започнала да се замисля сериозно и вече в XII клас решила да кандидатства в НАТФИЗ. Учителят й от кръжока Симеон Алексиев й помогнал с материалите. Подготвяла се по-малко от година. Нямала резервен план какво би правила, ако не я приемат в академията. Не й се наложило да мисли такъв, защото влязла от първия път.

Звездата завършила класа на проф. Пламен Марков през 2013 г. Още в края на студентството си разбрала за прослушване за постановката „Възвишение” в театъра в Пловдив. Подготвила се за кастинга, като паралелно работила по дипломните спектакли в академията. Два-три месеца по-късно Думанян вече репетирала ролята си във „Възвишение”. През лятото директорът на театъра в Пловдив я поканил да стане част от трупата. Радина бързо станала една от разпознаваемите млади актриси в града на тепетата. На пловдивската театрална сцена тя се срещнала и с Йоана Буковска-Давидова. Двете играли в представлението „Чиста къща” и бързо се сприятелили. Затова били много щастливи, когато разбрали, че ще си партнират и в сериала „Откраднат живот”. Двете сега играят заедно и в поредицата „Лъжите в нас”.

„Казвала ми е, че й напомням за нея като млада”, споделя Радина, която спечели „Аскеер” за дебют през 2015 г. и днес играе и на сцената на „Театър 199” в столицата. Смята, че Йоана Буковска-Давидова е много добра актриса, защото е и много добър човек. Казвала е още за колежката си, че е мислеща, работлива, полага много усилия за ролите си. Тъкмо, заради това си мнение, Радина често иска съвети от Йоана. Двете играят с Елена Атанасова – Марияна от сериала „Ол инклузив”, и в представлението „Хаос” в „Театър 199”. Истински се наслаждават да са заедно на сцена и играят тъкмо тази постановка.

 

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
изключително некадърна мома....
преди 2 месеца
0
то бива изкуствена и дразнеща филмова игра...ама тая не се трае! Една мотика ще покаже повече емоции.....И въобще кой се интересува от скучната и персона ?....
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
питър
преди 2 месеца
0
тази пък кога са я натрапили че не съм забелязал?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
$$$$$
преди 2 месеца
-1
Крие бащата,защото той сигурно има друго семейство.Я продуцент,я режисьор,я сценарист-иначе не си обяснявам присъствието и в сериалите,създавани от точно определен екип.Талант- посредствен,роли-главни,партньор-неизвестен!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени