Митко Щерев преборил тежка болест

23 Февруари 2023, 16:00


С тежка болест се е сблъскал композиторът Митко Щерев, който в края на януари тази годи на навърши 77. Покрай рождения си ден създателят на някои от най-големите хитове в естрадата за всички времена си направи равносметка и сподели, че е преминал през ада. „Миналата година беше много тежка за мен. Наложи се да съчетавам работата ми с групата и здравните ми проблеми. Мисля, че нещата се промениха към добро в тази насока”, коментира музикалната легенда.

Основателят на „Диана Експрес” е преминал през сериозен курс на лечение с два вида терапии в столична болница. За щастие, диагнозата му била хваната още в зародиш и затова не се стигнало до по-сложни и рискови операции. Той бил изключително благодарен на екипа от лекари, които дали всичко от себе си да му назначат най-адекватното лечение и да го закрепят на крака за отриателно време.

Сега Митко Щерев бил в добра форма и се чувствал вдъхновен да твори. Въпреки премеждията в здравословен план, през които съвсем наскоро преминал, композиторът е категоричен, че не иска да връща лентата назад. Прословутата му вражда с примата на естрадата Лили Иванова, с която навремето бяха ненадминат творчески тандем, продължава да гори и до ден днешен. Щерев все още не й разрешава да изпълнява по концерти шлагерите, които той е написал за нея, защото тя години наред отказвала да му плати авторски права. Легендарният музикант бил готов да се сдобрят, но само при условие, че си уредят финансовите сметки. Той обаче не желаел да общува лично с някогашната си приятелка и муза, а единствено и само чрез адвокатите си. „За кой ли път ще го кажа... Ако Лили реши, че има нужда от някои мои песни, то адвокатите ни могат да се срещнат и да намерят решение, което удовлетворява двете страни”, коментира лаконично маестрото.

 Скандалът помежду им се вихри вече повече от 10 години. През 2009 г. Митко „затръшна вратата” на певицата, защото се обиди от написаните по негов адрес неща в нейната биографична книга. Тя пък така и не му поиска прошка, а враждата им стигна чак до съдебната зала, пише "Ретро".
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени