Муки изригна: Подиграват се с паметта на Стоянка! (Всичко за скандала)

05 Август 2020, 18:35


"Подигравка с паметта на Стоянка е да печелят на неин гръб. Става дума за журналистката Милена Нейова и нейния мъж Рашко Младенов. Тя иска да пише книга за майка ми, без да има моето разрешение! Няколко пъти се обръщах към писателката да си плати авторските права, но и до сега отговор нямам. Мисля да си търся правата в съда в най-скоро време". Това сподели дъщерята на Стоянка Мутафова - Мария Грубешлиева-Муки пред "България Днес", след като изминаха седем месеца от кончината на великата актриса.


"Всичко започна преди време. У нас дойдоха Рашко Младенов и Милена Нейова. Искаха тя да запише майка ми, като разказва за живота си. Щяло да бъде сборна книга, в която да участват и други нейни колеги, един вид бутикова книжка. Стоянка се съгласи, защото много уважава Рашко. За съжаление договор не подписаха след срещата. Каква беше изненадата ми, когато видяхме, че книгата е само за Стоянка и вътре не участват нейни колеги. Майка ми се възмути, дори не пожела да отиде на премиерата, на която все пак ни поканиха. Отвори книгата, откровено не я хареса й дори я нарече "подигравка". Знам, че книгата се издава от сдружение "Гласове" и не знам тези хора дали знаят, че правата за авторството над интервютата с майка ми изобщо не са уредени", обяснява Муки.


Дъщерята на Стоянка на няколко пъти опитвала да се свърже с Рашко Младенов и жена му, но това не се случвало. "Накрая написахме мейл с адвокатите ми, които ще защитят името на Стоянка. Не може така! Ако искат да си пишат за собствените майки без пари, да го направят, но това няма как да стане със Стоянка", ядосана е Мария.


Според нея досега винаги е имало случаи хора да се възползват от името на Мутафова, но чак с такава наглост е за първи път.


"И друг път хора са правили публикации, но всички те си платиха. Няма да позволя да печелят на гъба на мама. Освен това в същият момент, когато пуснахме на пазара моята книга за майка ми "Добър вечер, столетие мое", излезе и произведението на Милена Нейова. Е, как може да се нарече това", възмутена е Муки.


Според нея за уважение към личността на Стоянка от страна на Милена Нейова едва ли може да се говори, тъй като журналистката дори не е дошла на поклонението на майка й.


"Да, Рашко Младенов дойде. Те с него се имаха", допълва още Мария Грубешлиева. Двамата с мениджъра й Евгени Боянов са твърдо решени да си търсят правата си в съда, ако не последва разбиране от Милена Нейова и нейния съпруг. "Редно е хората вече да се научат, че в цял свят известните имена струват пари и не може току така да се използват имената им за щяло и нещяло", споделя на свой ред и мениджърът на Мария Грубешлиева и на покойната велика комичка Евгени Боянов.


Въпреки многократните опити на редакцията да се свърже с Рашко Младенов и жена му, те не отговориха. Готови сме да им дадем думата и за тяхното мнение по случая.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Фани се у работа, ма!
преди 2 години
0
Неадекватна, алчна, инфантилна и мързелива свиня! Паразит!!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Лупи
преди 2 години
-1
Муки, вместо да се излагаш с твоята алчност по-добре ще бъде да се захванеш на стари години с някаква работа!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Фигаро
преди 2 години
0
Защо да работи? Нали преди Стоянка, а сега нейната памет работи за нея.
Фигаро
преди 2 години
-1
Тази иска и последната стотинка да изсмуче от майка си, мир на праха и.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени