Нагло! Община Трявна прецака Минчо Празников с 8 бона (Продали имот на съпругата му без нейно знание - Всичко за скандала)

02 Септември 2021, 14:00


Назад с над 8 хиляди лева са легендарният синоптик Минчо Празников и съпругата му Цана, узна HotArena.


Доайенът на прогнозата за времето и жена му били изключително ядосани на общинарите в град Трявна, които продали наследствен имот на Цана без да я уведомят. Професорката по медицина имала 1,5 декара земя в близкото до възрожденския град село Бангейци, която наследила от своите родители Петър и Митка Бошнакови. През 2020 година тя разбрала от съседи, че фамилната й собственост била продадена на търг от Община Трявна и веднага задействала процедура, за да търси обезщетение. 


Лекарката пуснала молба до кметството, в която описала, че през годините за имота са полагани грижи, приложила и документи от поземлената комисия в града, че правата й за ползване върху парцела са възстановени през 1998 година. Жената на синоптика поискала да бъде обезвъзмездена със същата сума, на която общината продала парцела. Тя възлизала на 8462 лева - цената, на която спортното място било продадено на търг на нов собственик. 


"Аз не смята, че община Трявна има право да се разпорежда с частна собственост, без да иска съгласието на собствениците. Господинът, който е имал желанието да закупи нашия парцел земя, е било редно да се обърне към нас като собственици, а не към общината", жалва се Цана. В отговор обаче тя получила обяснението, че през 2003 година от областният управител на Габрово била одобрена нова кадастрална карта, според която въпросният имот се превърнал в общински, тъй като не се стопанисвал. 


В продължение на 18 години никой не потърсил правата си върху него, затова общината го продала. Самата госпожа Празникова обаче въобще не знаела за тази подробност. В крайна сметка молбата й парите да й бъдат възстановенине била одобрена и общинарите в Трявна отхвърлили искането й, пише Ретро.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени