Най-богатият българин обедня! Влад Тенев вече не е милиардер

27 Януари 2022, 12:06


Най-богатият българин Владимир Тенев е обеднял! Той вече не е милиардер, а състоянието му се изчислява на 845 милиона долара, показват изчисления на „Форбс“. Нашенецът, който от дете живее в САЩ, направи състояние с приложение за търговия с акции без комисиона.

 

„Съоснователите на „Робинхуд“ Влад Тенев и Байджу Бхат вече не са милиардери, тъй като акциите на тяхното популярно приложение за търговия с акции продължават да се понижават през последните месеци и сега са загyбили половината от стойността cи, откакто компанията стана публична миналата година“, се казва в материала на „Форбс“.

 

„Робинхуд” стана публична през юли 2021 г. при оценка от 32 милиарда долара. Тогава стойността на една акция е 38 долара, но през последните месеци се наблюдава спад от над 60 процента. Така към днешна дата цената на акция е под 14 долара. Само от началото на тази година понижението е с около 20 на сто. Финансисти отчитат, че компанията е загубила повече от половината от стойността си. Тенев и Бхат вече имат богатства съответно от 845 милиона и 911 милиона долара, което е далеч от от 4,3 милиарда и 4,9 милиарда долара, с които разполагаха през август 2021 г.

 

Двамата отказват коментар по темата, но според публикацията в престижното издание имали план, който може да им спечели милиарди през следващите години, ако цената на акциите на компанията достигне определени стойности.

 

Компанията ще се надява да се е справила по-добре, отколкото през третото тримесечие, когато акциите паднаха с 10 процента, а печалбата бе далеч под очакванията. При последния отчет „Робинхуд“ отчита спад на приходите от 565 млн. долара през второто тримесечие до 365 млн. долара. От него става ясно още, че компанията има 22 млн. потребители, но средният им баланс по сметките е едва 3500 долара.

 

Българинът мултимилионер е щастливо женен. Със съпругата му Селина често се появяват на събития на предприемачи на червения килим, а преди време дори се засекли със семейство Зукърбърг на „Оскарите на науката“, организирани от НАСА, пише „България Днес“.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени