Напълно трезвен, Калин Терзийски пише в кафене като Хемингуей

25 Март 2018, 12:00


Калин Терзийски, който нашумя не толкова с литературното си творчество, колкото с пиянските си изцепки и любовни драми, пише новата си книга в мола на столичния булевард „Цариградско шосе”. Папараците на „Уикенд” засякоха брадатия прозаик в кафене на втория етаж на търговския център, което той беше превърнал в свой офис. 

„Заема маса за трима, а не консумира нищо. На Хемингуей ли се прави, та пише по заведенията?!”, ядосано изкоментираха двама клиенти на средна възраст, докато Калин тракаше по клавиатурата на лаптопа си. Той чу подмятането, но не влезе в полемика, а продължи да твори на компютъра. Музата явно го беше сграбчила много здраво.

За мнозина сигурно е странно да видят Терзийски в търговски обект, в който не се предлага никакъв алкохол. Та нали в последните години той изобщо не изтрезняваше и заради запоите си на няколко пъти беше хоспитализиран в прединфарктно състояние. Нима сега най-накрая е успял да пребори веднъж завинаги големия си порок? 

Истината е, че от няколко месеца Калин не е близвал и капка водка, вино или каквато и да е друга спиртна напитка. Да стане трезвеник той решил след излизането на последната му книга „Разкажи ми”. „Засега успява да се въздържа, но дали в бъдеще няма да се обърне пак към чашката, само времето ще покаже”, коментира пред „Уикенд” негов познат.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Радо
преди 5 години
0
Аде кафа от този мирис.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени