Наргиле барът на Фики фалира, но от 8 месеца се води „в ремонт”

944
29 Ноември 2020, 11:00


Наргиле барът на Фики май е фалирал. Заведението не работи от няколко месеца, като на вратата виси табела „в ремонт”, но вътре не се забелязват майстори, показа проверка на „Уикенд”. Барът на столичния бул. „Христо Ботев” е с пуснати кепенци от март месец и няма изгледи скоро да заработи пак.

Заведението бе глобено преди малко повече от година от Районната здравна инспекция за системно нарушаване на закона, забраняващ на непълнолетни да се възползват от ориенталската наслада. След това дойде коронавирусът, който тотално „уби” бизнеса на Стораро.

„От много време е затворено, последно работеха в началото на март. Сложиха табела, че го ремонтират, но никой не е виждал нито да влизат майстори, нито мебели да внасят, нищо. Май няма да го отварят повече” – коментира продавачка от съседен магазин.
Тони и Фики отвориха наргиле бара преди повече от 3 години. Музикалното семейство направи пищно парти с богати трапези с баклава и локум за откриването, като заведението се радваше на голям интерес от страна на учениците от съседното училище.
Тони редовно се оплаква, че реализирането на заведенията му, има и сладкарница в кв. „Княжево”, се е оказало трудно. Стораро през 5-6 месеца обикалял за разрешителни от Здравната инспекция, за вода, разрешително от общината, за да има маси навън и още какво ли не. „Наистина е страшна бюрокрацията”, оплаква се Тони, който май не успя да си възвърне инвестицията.

Стораро-старши винаги е мислел за бъдещето си, както и за жените в семейството, които стоят без работа. Той искаше да има печеливш бизнес, когато слезе от сцената, но начинанията му не потръгват. Сладкарницата на Тони се стопанисва от жена му Валя, но и там не се наблюдава наплив от хора, а сладкишите, които се предлагат, определено не са от най-добрите в столицата.

Фики и баща му не се ядосвали за начинанието, което не довело до финансови постъпления. Двамата изпълнители имали широки пръсти и махнали с ръка на загубата от няколко хиляди лева.

„Поне сме пробвали. Не съжалявам, в началото вървеше. Човек не трябва да се ядосва за пари, те се изкарват важното е да сме здрави. Цялото семейство не ни мързи да работим, ще изкараме за друг бизнес”, коментирал българският Василис Карас. 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени