Нелина и Росица Пейчева се хванаха за гушите

1602
19 Септември 2021, 15:00


Нелина се изпокара със своята колежка Росица Пейчева. Народната певица записа песните „Бях пил вино“, „Мъри Марийко“ и „Станиното лице”. Фолклорните хитове са познати в изпълнение на Нелина, но след напускането й от „Пайнер”, от димитровградската компания са решили те да бъдат записани от Пейчева, която се съгласила на драго сърце.

След раздялата си с продуцентите Нелина пое пътя на самопродуциращ се изпълнител, а Росица продължава да работи с най-голямата музикална компания у нас. „Това за мен е опит за излишно нагнетяване на напрежение между популярни и уважаващи се помежду си изпълнители и колеги. Преди години самата Нелина записа песента, позната в ефира на „Планета Фолк“ в мое изпълнение – „Любе, Любе“, и това никога не е било обект на спор или недоволство от моя страна. Уверена съм, че и самата Нелина сега няма нищо против това съвпадение на заглавия в репертоара ни, защото ние сме различни като изпълнители, наложени сме като имена и като гласове, и всяка носи своя характерен почерк в пресъздаването на тези емблематични народни песни. Всеки слушател и зрител сам ще избере кой вариант да предпочете. В крайна сметка музиката е сред изкуствата, които докосват сетивата на феновете по различен начин и би било твърде несериозно ние самите да си поставяме ограничения“ – заявява народната певица, но бившата на Коко Динев явно не е на същото мнение. Изпълнителката на „Бял Мерцедес” отказва коментар по темата, но пък сподели във фейсбук профила си една от публикациите, със заглавие: „Тотални хитови песни на Нелина изпълни Роси Пейчева“, което в известна степен е ясен знак, че не одобрява дублирането на песни от репертоара й от друга певица.

Феновете на народната музика са разделени на два лагера. Първите смятат, че не е колегиално Пейчева да записва песни, станали популярни в изпълнение на русата си колежка. Други са на мнение, че Нелина не е автентична народна певица, а чалгаджийка и заради жестоката конкуренция в попфолк бранша, е избрала да пее народна музика.

„Кой пее по-добре е ясно - едната цял живот се е занимавала в фолклор, има висше образование, другата - нереализирана чалга певица. Не стана с „Бял Мерцедес” и айде на по-лесното, щото сме дърти и силиконът не помага”, гласи един от злостните коментари по адрес Нелина.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени