Нелина след смъртта на баща си: Слезте на земята г-н министър, хората мрат като кучета!

26 Ноември 2021, 13:04


Нелина кремира покойния си баща Георги по негово желание. Това сподели пред "България Днес" съкрушената фолклорна певица близо месец след загубата на своя родител.

80-годишният Георги издъхнал навръх Деня на народните будители. 1 ноември остава черна дата за Нелина и нейното семейство, а фаталната развръзка с доскоро жизнения и енергичен мъж дошла за броени часове.

"Татко имаше двустранна бронхопневмония и лекарите лекуваха нея. Много късно се сетиха да му направят тест за коронавирус, който се оказа положителен. Бързо се влоши и по спешност започнаха спасителните действия. Чухме се в 14 ч. След това му звънях в 17 ч. и ми беше затворено. Отново час по-късно позвънях - отново ми бе затворено. И в 19 ч. починал. Изгубих татко за броени часове", разказва почернената изпълнителка.

Тъй като желанието на живеещия до сетния си дъх в силистренското село Сребърна татко на Нелина е било да не бъде погребван, а тялото му да бъде кремирано, така се и случило. "Така стана също, че и в тази пандемия да няма събиране на много хора дори и за такъв скръбен момент", посочи певицата.

Георги не бил ваксиниран, споделя дъщеря му. Имал астма от дълги години, отделно не се решавал да се имунизира по лични съображения. "Затова искам да отправя горещ апел към всички наши сънародници, които все още не са го направили: Хора, моля ви, ваксинирайте се! Това е единственият начин да се предпазим и да спасяваме животи", казва пред вестника певицата. Най-близките приятели на таткото на Нелина са имунизирани с трета игла.

"Те са на по 70-80 години и са живи и здрави! А татко го няма... Те го возеха от село до болницата в Силистра, когато се налагаше, тъй като той не шофираше", дава ярък пример Нелина. Тя е категорична, че в момента се намираме в истински връх на пандемията от COVID-19. "Слушам здравния министър и не вярвам на ушите си! България имала достатъчно кислород и легла за COVID?! В Силистра повече от месец няма свободни легла в инфекциозното отделение на единствената болница там! Така баща ми си замина за часове! Слезте на земята при хората, господин министър! Хората мрат като кучета без адекватна медицинска грижа! Дано не ви се наложи да го изпитате на гърба си, защото няма да сте дълго на тоя пост!", недоумява изпълнителката.

Певицата се сбогува със своя родител и в социалните мрежи, публикувайки негова снимка и кратък текст: "Сбогом, мили татко! Светлина по пътя ти, мир на душата ти! Много те обичаме! Нас ще ни грее топлата ти усмивка от снимките и спомените".

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Боклук кривоглед долен
преди месец
-2
Кучко, цинично е да използваш смъртта на баща си за да пратиш пропаганда на тези течности. Как не те е срам?!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Off
преди месец
-2
И тая кривогледата за некой лев плещи глупости
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени