Ники Кънчев спасява дете! Водещият поде кампания малкият Ради да проговори

30 Август 2021, 13:00


С огромно сърце е Ники Кънчев. Обичаният водещ поде поредна кампания за спасяването на болно детенце. Кънчев от години организира акции за набиране на средства на хора в нужда. Емблемата на „Стани богат" зове за помощ на малкия Ради.

 

5-годишното хлапе не може да говори. И се нуждае от 45 000 лева за първите две вливки на костен мозък в клиника в Истанбул. Сумата е непосилна за родителите на Ради. А Кънчев се заема със задачата чудото да бъде постигнато и малчуганът от Перник отново да проговори. „Ради не говори. И както пише в експертизата му „при нужда хваща възрастния и го води до желания предмет". Ради е доста агресивен, със склонност да се самонараня. Нонстоп семейството му е по базари, където продава благотворително различни неща. За първото ходене до Истанбул са събрани почти 34 000 лева. Остават още 11 700 лева, за да се съберат нужните 45 000 лева за първото ходене там", споделя Кънчев.

 

Зовът на водещия веднага набра сериозен отзвук. Дни след като Кънчев моли за помощ, редица българи се включиха в благородната му инициатива. Близък приятел на водещия - Станислав, дарява 1700 лева. За това разкри самият Кънчев. „Станислав е на 64 години, от Пловдив. Инженер по автоматика. Досега е помагал на възрастни хора, но смята, че децата са нашето задължение. Ние им оставяме един не особено добър свят. Децата идват в нещо, което сме им сътворили, без да ги питаме. Ако това не е добро, ние трябва сме длъжни да направим нещо по въпроса", казва още Кънчев. Само преди месеци чрез свои призив Кънчев успя да събере 52 34 лева за лечението на малкия Гоги. Детенцето е на 8 години и страда от подобно заболяване като това на Ради, пише "България Днес".

 

Всеки, който иска да дари и да даде по-добър живот на Ради, може да го направи:

IBAN: BG89BPBI79471062598901

BIC: BPBIBGSF

Титуляр: Габриела Велизарова Георгиева

Основание: В полза на Радослав Радославов

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени