Николай Волев изтрещя: Елена Петрова приличаше на платена лека жена!

16 Март 2018, 14:00


Елена, която тогава още няма 20 години и е без диплома от ВИТИЗ, се снима почти едновременно в два емблематични филма от зората на демокрацията – „Границата” на Христиан Ночев и Илиян Симеонов и „Козият рог”, напомня HotArena.

 

Волев попада на Елена на площад „Славейков”, където тя лепи плакати за някой лев в повече. Пленен от красотата й, я кани на пробни снимки за римейка. Елена се явява на тежък кастинг и ролята на Мария я превръща в звезда, писа „Таблоид“.

 


Връщайки се назад във времето Волев си спомня, че търсил младо момиче, което да изглежда като дивачка, за да може да се превъплъти в героинята на Хайтов. Мургавата красавица напълно паснала на представата му, но с една малка подробност – големите й черни очи шарели като на разгонена кошута, сякаш само чакала някой да я докосне, за да свали дрехите на мига и да му се отдаде напълно.  

 


Исках дивачка, а не курва”, шокира екипа си именитият режисьор. За да постигне целта си, заел се да опитоми неопитната в киното Елена като запази дивашкия й чар, но премахне „проститутското излъчване”, което не се вписвало в образа на Мария. 

 

Елена Петрова имаше проститутско излъчване”. Скандалната фраза подхвърли известният режисьор Николай Волев, който снима актрисата през -1994 г. в римейка на „Козият рог”. Кинаджията хвърли бомбата близо 25 години след заснемането на лентата по едноименния разказ на Николай Хайтов.  

 


В „Козият рог” съм много диво, спонтанно и лудо момиче, готово да направи всичко в името на работата, за която дори все още няма съвсем ясна представа. Дори чисто визуално още съм момиче, а не оформена жена”, признава сама в интервю Елена Петрова. 





Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Зрител
преди 4 години
0
“Козият рог “ сниман през 90 години е на много ниско ниво. Това в срам за българската кинематография!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени