Нина Добрев и Лео ди Каприо спасяват акули (Родната актриса продуцира филм за хищниците)

28 Юни 2021, 12:09


Нина Добрев, най-известната БГ звезда в момента, работи с Леонардо ди Каприо. Тийнидолката от „Дневниците на вампира“ и мегазвездата от „Авиаторьт“ обединяват усилия, за да продуцират лента, насочена към спасяването на акулите. Филмът носи заглавието „Перка“ и е режисиран от Илай Poт, също актьор като колегите си - играе в два от филмите на Куентин Тарантино.

 

Новата лента цели да привлече вниманието на света към порочните практики в различни части по света - отрязване на перките от акулите и връщането на мега хищниците обратно във водата.

 

Перките се използват в традиционната китайска медицина, а освен това милиарди ги считат и за кулинарен деликатес, от който готвят супа от перки. Тв гигантът „Дискавъри плюс“ придобива правата за разпространение на лентата и ще я завърти в ефир след по-малко от месец - на 13 юли. Нина Добрев отдавна алармира и настоява за спасението на акулите.

 

„Не само че вече не ме е страх от акули, а съм очарована от тези невероятни същества и тяхната грация. Затова призовавам всички заедно да помогнем за тяхната защита от незаконния им улов и търговия с безценните им перки“, казва канадската българка. И дори преди година бе показано аудио, в което се вижда как плува редом с хрущялните зверове и ги гали. По думите й всяка година 73 милиона акули загиват в името на търговията с перки, а те били важна част от екобаланса в океана.

 

Леонардо ди Каприо е добре познато лице във всевъзможни екокаузи. Но заради склонността му да лети с частни, а не с пътнически самолети, както и любимите му 130-метрови яхти (които харчат, меко казано, гаргантюански количества гориво) често бива критикуван, пише „Телеграф“.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени