Нора Шопова се уреди с работа в БНТ 1 (Бившата синоптичка води публицистика, Драго Чая едва я търпи)

28 Април 2020, 17:01


Ако случайно някой се е затъжил за изчезналата от екрана синоптичка на Нова тв Нора Шопова, вече може да се успокои. Манекенката се уреди с нова служба на екрана и то още по-престижна от преди, видя HotArena.


От момиче, което чете прогнозата за времето и се фръцка пред картата на България, тя се преквалифицира във водеща на публицистично предаване в БНТ.


От понеделник, 20 април, хубавата Нора вече е лице на новото ежедневно предаване на националната телевизия „Питай БНТ”. Макар да няма и ден журналистически стаж зад гърба си, тя се оказа най-достойната телевизионерка за стола до Драгомир Драганов в студиото на медията, която се финансира от държавния бюджет. В първото издание на предаването хубавата Нора изглеждаше още по-хубава от обикновено.


Дали промяната се дълги на нова прическа, дали е от новите гримьори, или манекенката се е разкрасила от само себе си, не е ясно, но тя бе в топ форма за дебюта си като сериозна журналистка. Жалко обаче, че суперлативите се отнасят единствено до външността ѝ. Колкото до качествата ѝ на водеща, те поне засега са меко казано скромни.


Колегата на Нора – Драго Драганов, задаваше почти всички въпроси към първия гост – ген. Венцислав Мутафчийски, разговорът с когото логично се въртеше около коронавируса. На новоизлюпената водеща беше дадена възможност да зададе само два въпроса, които тя едва успя да прочете, сричайки от лист, над който бе приведена като притеснена ученичка. Докато изслушваше отговорите, се беше постарала да придаде на лицето си възможно най-съсредоточения вид, на който е способна, макар че изражението ѝ издаваше по-скоро притеснение, отколкото компетентност по обсъжданата тема. Дори с всички усилия на волята, които вложи в двайсетината си минути на екран, Нора не успя да се отърве от манекенския маниер да оправя косата си.


Възмутени зрители се чудят как една манекенка се класира директно за стола за водеща в Националната телевизия.Не трябва ли да има критерии за такава позиция? Не е ли нужен стаж?”, недоумяват те. Вероятно същото се пита и колегата на Нора – Драгомир Драганов, известен още като Драго Чая. Миналият през всички стъпала в професията журналист очевидно трудно понася своята партньорка. Дори пред камерата той не успява да сдържа раздразнението си от нея, прекъсва я, взима ѝ думата безцеремонно и са му нужни огромни усилия на волята, за да я остави да довърши изреченията си в ефир. Какво става зад кулисите, е по-добре да не знаем, пише Уикенд. Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
шанс
преди 3 години
0
с практика и хъс ще се оправи момичето ..времето ще покаже става или не...
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
s
преди 3 години
-3
Скучна физиономия в скучна телевизия - паднала си е на мястото. Веднъж влезеш ли там и млад ли си - ще те въртят тук там. Може и друго предаване да и дадат. Виж, ако вземат Цуро (с фантата) ще е забавно. Много ми се иска някоя тв да го вземе. Имаме нужда от свеж начин на забавление.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Федотов
преди 3 години
-2
Нора като синоптичка,добре си "запълваше"времето в студиото,работеше с картата,което я правеше полезна за телевизията в която се подвизаваше.Днес една руса нейна бивша колежка,т. нар. Стаси,са тъжна картина когато си изпълняват функциите.Ако не е аутокюто срещу тях,те не могат да кажат какво е времето във Видин,какво е в Балчик,да не говорим за Кърджали.15-ет изречения не могат да запомнят,а Стаси е решила да се пенсионира там,където се "труди" днес!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Надя
преди 3 години
-1
Драго много се изнервял...ох,горкичкият !! Какъв журналист е Драго,че не ми е ясен?? Дамата има шанс да се изяви. Няма лошо... 240 дилетанти са в парламента и всички вкупом не знаят що правят ама нали си ги избираме ги търпим. На мен Нора не ми пречи. Само си говори.не пише закони!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
George1
преди 3 години
-6
Конска мутра.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Xaxa
преди 3 години
-2
Точно Драго Чая = най-изкуствения и прехвален във всичките ни телевизии (заедно с Ники Кънчев) да не прави фасони, защото само като му чуя отблъскващият глас или недай си боже го видя по ТВто и ми се скапва деня
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
да
преди 3 години
0
И двамата са отвратително мазни и сервилни и меркантилни.Не гледам нищо с тях.Игнорирам ги от години.


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени