Орлин Горанов сменя Джаро в БНТ

456
30 Август 2020, 12:16


Орлин Горанов ще бъде новият Джаро в БНТ. Емблематичният певец сменя актьора Михаил Билалов като водещ на шоу с въпроси от 19 до 20 часа всяка делнична вечер. Форматът е разработен специално за обществената телевизия. Името му е „Последният печели” и по същество е нещо средно между „Стани богат” и „Минута е много”, научи HotArena.

Новината, че иконата на родната естрада ще води ежедневно куиз шоу по Националната телевизия, дойде точно година след като оттам съобщиха, че по финансови съображения ще се наложи да спрат хитовото „Стани богат”. Докато се излъчваше, това беше най-гледаното предаване в БНТ, но се оказа твърде скъпо за бюджета на медията. Един епизод на рубриката излизал около 32 000 лева – прекалено висока сума за бедната национална медиа. Директорът Емил Кошлуков пусна заснетите да онзи момент епизоди на шоуто с водещ Михаил Билалов, след което „Стани богат” е свалено от програмата.

От първия понеделник на септември обаче телевизията ще бори конкуренцията с куиз шоу с чисто нова концепция и водещ Орлин Горанов. От БНТ съобщиха пред „Уикенд”, че за разлика от повечето програми в родния ефир напоследък, „Последният печели” не се прави по лиценз, а е български формат, създаден специално за телевизията. Във всяко негово издание в ефир ще излиза група от четирима участници, които ще мерят своите знания и обща култура в 3 кръга. Те ще трябва да отговарят на въпроси от всевъзможни области, като за всеки верен отговор ще получават определен брой точки. В края на всеки кръг отпада участникът с най-малко точки. Последният, останал в играта, е победител и продължава участието си с нова група в следващото издание. В предаването ще има награди, които обаче няма да бъдат негов акцент. Акцентът ще е върху знанията на участниците, обясниха още от БНТ. По тази своя черта шоуто напомня емблематичното за историята на обществената медия „Минута е много”.

„Последният печели” ще бъде основен гвоздей в програмата на БНТ този сезон. Другата продукция, с която телевизията-майка очаква да разбие конкуренцията от септември, е „Събота вечер с Митко Павлов”. Шоуто наследява започналото да се излъчва през януари „Събота вечер с Дони”, което стана пословично, тъй като спря съществуването си едва след второто предаване. Тогава Дони съобщи, че ще има промени в продукцията. Очевидно те са засегнали не само формата, но и неговия водещ.

За началото на есенния тв сезон Емил Кошлуков се е подготвил с цялостна нова програмна концепция. Той пуска нови предавания, размества вече съществуващи, налага промени в утвърдени формати, като не пропуска да обърне внимание и на сериалите. Надеждата му е с промените да привлече повече млади хора към БНТ, писа Уикенд.  
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ами,
преди 3 седмици
0
Кошлуков махна гледаемо и обичано предаване като Стани богат за да набута две негледаеми.А и Билалов е класи над Орлин Горанов/като водещ/да не говорим за лигавото недоразумение Митко Павлов.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Стели
преди 3 седмици
0
И Орлин Горанов си го бива, но и Джаро не е за изпускане!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2020. HotArena | Всички права запазени