Още една актриса осъди театъра заради неправомерно уволнение

366
21 Юли 2020, 14:00


Актрисата Мария Григорова осъди на последна инстанция Драматично-кукления театър „Васил Друмев” в Шумен за незаконното си уволнение, узна HotArena.


Това стана ясно от публикуваното определение на Върховния касационен съд, който потвърди решението на окръжните магистрати в Шумен. Преди Григорова дело срещу уволнението си спечели и бившият актьор в театъра Милен Димитров.
 

Още на предишна инстанция съдът е определил уволнението на актрисата за незаконно, поради което постановява да бъде възстановена на заеманата длъжност, а театърът е осъден да й плати сумата от 3905 лева обезщетение за периода от 7.02.2019 г. до 10.07.2019 г.


Съдебните дела, които води Мария Григорова бяха поредният епизод от сагата в шуменската театрална трупа след серия от уволнения на актьори, които не се вписвали в концепцията на новия тогава директор Димитър Димитров. Григорова беше освободена с мотив съкращаване на щата, но повод за успешното оспорване, както и в случая на Милен Димитров е това, че директорът не е извършил подбор – задължителен, когато се прави съкращение на персонал.


Преди уволнението на Григорова и Димитров директорът се освободи от деветима други актьори. След като спечели делата си Милен Димитров, който сега е в театъра в Русе, обяви, че сегашният директор Димитър Димитров трябва да бъде уволнен заради вредите, които нанася на държавата и община Шумен с незаконните си действия, пише Телеграф. 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2020. HotArena | Всички права запазени