Отдадена на мистика! Силвия Кацарова стана дъновистка

30 Юни 2022, 18:00


Естрадната звезда Силвия Кацарова се е обърнала към духовното и е станала последователка на Петър Дънов. Изпълнителката на „Топъл дъжд” всяка вечер заспивала, слушайки лекции на създателя на Бялото братство. Кацарова от години е любителка на езотериката. Самата тя е разказвала, че е преживявала паранормални ситуации, но към учението на Дънов се запалила наскоро. Те й помогнали да бъде по-уравновесена и да приема тежките моменти на битието с лекота.  

Засега певицата не е участвала в сбирките на Бялото братство и не е посветена  в паневритмията – комплекс от упражнения под формата на танц, които Петър Дънов създава и предава на последоветлите си, а те я практикуват и до ден днешен. Всяка година през август те провеждат събор на Рилските езера, където всички – облечени в бяло,  изпълняват мистичните движения. Паневритмия с дъновистите е танцувал кулинарният гуру шеф Иван Манчев, който се запалил по учението на Беинса Дуно покрай новата жена в живота си – Ива. Банкерката Цветелина Бориславова също е дъновистка от десетилетие насам. Тв водещата Венета Райкова пък редовно се зарежда в градинката, където е погребан Учителя, намиращ се в столичния квартал „Изток”, пояснява "Ретро". Редица фолкпевици също се прекланят пред Дънов и посещават сбирките на Бялото братство.

В световен мащаб учението има множество известни последователи. Самият Алберт Айнщайн приживе признава: „Цял свят се прекланя пред мене, а аз се прекланям пред Петър Дънов”. Модният гуру Пако Рабан също се уповава в заветите на Дънов.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ами,
преди 8 месеца
0
Изброените ''дъновисти''са ментета и за показност.Дъновизмът е начин на живот, не само да четеш беседите и да играеш паневритмия.В реалността те не спазват нищо подобно особено чалгарките,банкерките.А Манчев подлизуркото и неговата последна жена са точен пример за ментета.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
777
преди 8 месеца
0
Е тя боготвореше Стойчо Керев, поне се усети навреме да черпи вода от истински извор!!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени