„Откраднат живот” закъса за маски (Финалът на сезона сниман със самоделки)

569
19 Май 2020, 13:00


Любимият сериал на българските лекари – „Откраднат живот”, не бе подминат от корона кризата. Насред извънредното положение в страната продукцията е била на косъм от провал. Причината – екипът закъсал за предпазни маски и нямало как да снима сцените в лекарските кабинети.

 

Проблемът с липсата на маски по аптеките логично се отразил и на снимачната площадка на „Откраднат живот”. Цели 8 сезона в продукцията разчитали на маски за еднократна употреба, които се ползвали многократно, тъй като на никого и през ум не му минавало, че това може да е опасно за здравето на актьорите. Заради кризата с Ковид-19 обаче на хората им светнало, че трябва да сменят маските през два часа.

 

Проблемът бил, че нямало откъде на заредят нови, тъй като и за тях, както за всички останали в страната, маските се оказали най-дефицитната стока. Екипът започнал да мисли как максимално да намали снимките в операционните, където актьорите, изпълняващи ролите на лекари и медицински сестри, няма как да работят с открити лица.

 

Това обаче щяло да означава цялостно пренаписване на сценария за финалните епизоди, които и без това претърпял промени в сравнение с първоначалния си замисъл, тъй като се наложило да съкращават продължителността на сезона. Продуцентът Евтим Милошев не искал да кара сценаристите си да работят извънредно и да осакатяват сюжета, само и само да го нагодят към липсата на предпазни маски, пише „Уикенд“.

 

След дълго обсъждане било взето решение да се ушият маски за еднократна употреба, с които да се работи на терен. Не е ясно кой се е заел с тази занаятчийска задача, нито колко време е отнело изпълнението й. Но от няколко епизода насам в сериала няма нито една маска, купена от аптека. Всички са за многократна употреба – очевидно самоделки. Най-вероятно изработването им е било поверено на хората от екипа по костюмите. С тяхно съдействие кризата на снимачната площадка е била преодоляна, макар и с цената на недотам професионално изглеждащи предпазни маски във финалните епизоди.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2020. HotArena | Всички права запазени