Парното съди Богдана и Стефан за 50 лева, Ива Екимова моли за разсрочено плащане

4100
04 Май 2019, 14:00


Топлофикация погна естрадните легенди Богдана Карадочева и Стефан Димитров за неплатена сметка от 50 лева, научи HotArena.

Съдебното дело е за неплатена сметка от 50 лева на имот, който се намира на столичната улица „Гургулят“ за периода 1-30 април 2014г. Адвокатът на двойката оспорва иска, тъй като абонатният номер, за който е въпросната сметка, е на името на друга жена, а имотът се намира в съседния вход В, а не в А, където подсъдимите са имали апартамент, но са го продали преди време.

Ива Екимова и нейната дъщеря Дара също са водили дело с Топлофикация. Двте са съсобственички на жилището и затова задълженията им към парното за периода май 2014-април 2015 да разпределени съответно 708 лв. за Ива и 236 за Дара. Ива не е оспорила исковата молба, но  е заявила, че е сключила извънсъдебно споразумение с Топлофикация за разсрочено плащане и е помолила съда за прекратяване на делото. Въпреки това процесът продължава. „Поведението на ответниците се явява причина за предприемане от страна на ищеца на защита чрез съд, поради което в тяхна тежест следва да бъдат възложени разноските сторени от ищеца в производството“, пише в решението на съда. Екимови са възстановили на парното държавната такса по делото от 109 лв., но от енергийното дружество настояват да се плати и стотачка за юристконсултско награждение, пише ‚Телеграф“.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени