Петя Буюклиева: Не се плашете от болестта, а се замислете

16 Април 2020, 12:00


Чутовен скандал избухна покрай песента „Кураж”, която родните естрадни звезди решиха да запишат. Някои от най-ярките изпълнители на миналия век у нас се събраха, с надеждата да запишат песен–послание към хората, видя HotArena.


За съжаление песента не спечели одобрение, а бе охулена от потребителите. И след няколко часа живот бе свалена от портала You Tube. В момента може да бъде чута само от профила на Искрен Пецов, който е един от изпълнителите.

Като причина за недоволството на аудиторията, зрителите сочат апокалиптичната картина, която представлява текстът–глад, смърт, невидим убиец. Парчето събра някои от най-големите имена в родния шоубизнес — Маргарита Хранова, Кристина Димитрова, Петя Буюклиева, Джина Иванова, Христо Кидиков, Искрен Пецов, Сунай Чалъков.


Петя Буюклиева обаче зае позиция по въпроса и коментира песента, като сподели, че не е създадена, за да стресира хората, а да ги накара да се замислят и да са по-отговорни, пише "България днес".
Песента е прекрасна! Наистина, може би в куплетите има по-стряскащи думи, но хората трябва да се заслушат в припева.


Пеем за куража, за вярата. Смятам, че това, което ни се случва в момента е изпитание от Бог.Трябва силно да вярват хората и да се молят. Природата се обръща срещу човечеството. В момента тя си почива от нас.  Трябва да сме отговорни, да не се изправяме пред страшни избори и да излезем по-скоро от тази ситуация”, коментира още Петя.


Тя допълва, че много нейни приятели харесват песента и одобряват посланието.


Подобно на нея и Маргарита Хранова твърди, че песента не трябва да се възприема като заплаха, а да вдъхва кураж в хората.


„Аз съм част от изпълнителите и не мога да коментирам решението на хората написали текста. Думите в песента са въпрос на тълкуване. Тя няма целта да ни плаши”, смята Марги.

Един от авторите на песента–Иван Беловски, заяви, че песента е „зов за човечност” и е създадена съвсем случайно във времето на пандемия.

През последния месец се появиха безброй песни за коронавируса, повечето от които пародийни и шеговити. И бяха приети по-възторжено от публиката.
 Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
George1
преди 3 години
0
Отвратителна виеща маймуна.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
....
преди 3 години
0
Игнорирам това розово фламинго.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени