Петя Дикова постави семейството пред работата

21 Ноември 2021, 16:00


Петя Дикова не може да се нарадва на късмета си. Водещата създаде сплотено семейство с писателя Илиян Любомиров, в професионален план също й потръгна – тя се завърна в ефир като едно от лицата на предаването „Тази събота и неделя” по Би Ти Ви.

Журналистката казва, че през последните години е пренаредила приоритетите си и вече не поставя телевизията на първо място, въпреки че много обича работата си. За нея на този етап най-важно е семейството и е благодарна, че Любомиров е част от него. "Мeчтaя зa такъв мъж oщe oт мaлкa. Дaвaх cи cмeткa, чe щe дoйдe дeн, кoгaтo тeлeфoнът щe cпрe дa звъни, прoжeктoритe в cтудиoтo щe угаснат. Акo нямaш ceмeйcтвo, кoeтo дa e твoй приcтaн, ти cи свършен", разсъждава Пипи, както я наричат най-близките.

Тя неведнъж е разказвала историята на запознанството си с Илиян, която започнала в социалната мрежа. Той пръв й написал съобщение, но тя му отговорила чак след година и половина. Не го направила по-рано, защото си мислела, че е обвързан. „Видях във Фeйcбук, чe e cгoдeн и гo игнoрирaх. Впocлeдcтвиe ce oкaзa, чe тoвa e някaквa шeгa c кoлeжкaтa му - пoeтecaтa Рeнe Кaрaбaш. Нe били cгoдeни, нo рeшили, чe e зaбaвнo тaкa дa пишe. Пocлe ce cлучи, чe oзвучaвaх нeгoви cтихoвe в тв мaтeриaл зa нeгo. В тoвa видeo тoй cпoдeляшe, чe oбичa пълнeни чушки и муcaкa. Кaзaх нa мoнтaжиcткaтa, кoятo гo пoзнaвa: „Прeдaй му, чe coлeнитe яcтия нe ca ми cилa, нo глaдeн нямa дa ocтaнe. Cлeд тoвa тoй мe пoкaни нa чaй", връща лентата на спомените Дикова.

От този момент нататък двамата са неразделни. С днешна дата те са все така сплотени и се радват на децата си – Александър на 2 г. и Илиян - младши, който скоро ще навърши 1. „Не знам какво е нужно на другите, за да са щастливи. На мен ми е нужен мъжът ми, нашите раговори, близостта, хуморът, дори дребните разправии, конструкторът по пода, петното от пюре, микрофонът за ефир, срещите с родителите и приятелите ми. Момчетата са в главните роли, но като във всеки хубав спактакъл, има и много второстепени”, споделя щерката на Аня Пенчева и Сашо Диков.

Преди да зачене за първи път, Петя имаше проблеми със здравето и дори се страхуваше, че ще има усложнения с износването на плода. Тя никога не е криела, че страда от болестта на Хашимото, която засяга предимно жени в репродуктивна възраст и може да създаде редица проблеми. Установено е, че засегнатите пациентки зачеват по-трудно и при тях съществува повишена честота на спонтанните аборти, свързана с нарушената функция на щитовидната жлеза и общия имунен дисбаланс.

Дикова била наясно с всички рискове, които носи заболяването й, затова не можела да си намери място от безпокойство. Въпреки че проследявала състоянието си при специалист и го контролирала с медикаменти, тя дълго време не се решавала да забременее от страх.

Заболяването започва постепенно, като в началото не се забелязват симптоми. После идват типичните проблеми, които съпътстват болестите на щитовидната жлеза – умора, разсеяност, сърцебиене, шум в ушите, изпотяване, подпухване. Всичките тези оплаквания се появили и при Петя, която изнемогвала, докато й поставят точната диагноза. Подобрение настъпило чак когато започнала да приема медикаменти в таблетна форма, които да компенсират недостига на хормони в организма й.

За щастие водещата имала огромната подкрепа на мъжа си Илиян, който бил убеден, че опитите им за бебе ще се увенчаят с успех. Той също не е пестелив на комплименти и обича публично да хвали половинката си. „Винаги най-много съм мечтал да имам свое голямо и сплотено семейство. Благодаря ти, Петя, че си моята сбъдната и сбъдваща се мечта! Щастлив съм!”, изказвал се е поетът по адрес на жена си. Въпреки че имат две деца, те все още не мислят за сватба, но не изключват възможността и това да се случи в бъдеще.

 

 

 

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени