Петя от „Отдел издирване” родила първата си дъщеря по време на земетресението в Перник

1042
25 Април 2021, 15:00


„Познавам те отнякъде” – това чува доста често актрисата Лина Златева от непознати. Хората все още я помнят, макар че тя от години не се изявява в тв предавания. Лина бе водеща на „Големият въпрос” и „Ва Банк” по Нова тв, а през 2009 г.  – на „Любовни игри” по Би Ти Ви. Разпознават я и по гласа, тъй като актрисата е доста дейна и в дублажа. Тя озвучава Дженифър Лопес във филмите „Петзвезден романс”, „Свекървище” и „План Б”, Дженифър Лав Хюит в сериала „Шепот от отвъдното” и Нургюл Йешилчай в турската сапунка „Твоят мой живот”. Едва ли обаче зрителите на Нова тв са я познали в хитовата поредица „Отдел издирване”.

В сериала Лина има малка, но интересна роля, в която е доста различна от енергичната дама с широка усмивка и блеснал поглед, каквато зрителите я помнят като водеща. В „Отдел издирване” играе леко навъсената Петя Русева, съпругата на Валери – героят на актьора Христо Петков. В сериала Петя е майка на две деца. В живота Лина също има две деца. Дотук се изчерпва общото й с героинята в поредицата, защото Лина си е все така лъчезарна и позитивна, а в личен план е щастлива с мъжа до себе си. Така че актрисата може би има по-общо с ролята си на сватовница, каквато бе като водеща на „Любовни игри” по Би Ти Ви.

И в живота тя е събрала не една и две двойки. Запознала племенницата си с гримьора в предаването „Любовни игри” и те веднага се харесали. Днес са женени и имат дете. „На сестра ми така харесах едно момче на морето. Казвам на мъжа ми: „Това момче е за сестра ми?”. Мъжът ми каза: „Не, не, той не харесва такива”. И аз: „И тя не харесва такива, обаче имам чувството, че...”, споделяла е Лина при малкото си медийни изяви. Днес сестра й е щастливо женена за мъжа, който актрисата й харесала, и имат дете. Славата на Лина и като сватовница отдавна се носи сред приятелите й. Някои даже се обръщали съвсем не на шега към нея в стремежа си да срещнат голямата любов. Понякога Лина отвръщала: „Не ти е дошъл моментът”,  защото сватосването не й се получавало целенасочено. Трябвало да го усети.

Актрисата се раздели преди време с първия си мъж, от когото е голямата й дъщеря Ситара. Тя обаче е в толкова добри отношения с него, че той даже стана кръстник на втората й дъщеря Алгара, която е от настоящия й любим. „Когато хората са интелигентни и седнат и се разберат...”, отвръщала е Лина как с първия й мъж не просто са запазили добри отношения, а и са добри приятели. Актрисата е изтъквала и важността да си добър човек. Тя смята, че е такъв. Никога не е говорила лошо за някого. А пък за първия си мъж е казвала, че е „прекрасен”.

За успешното съчетаване на родителството с кариерата, актрисата е признавала, че бащите на дъщерите й много й помагат. След раждането на Ситара, Лина бързо се върнала към работата си, при това действала на няколко професионални фронта. Затова след като родила Алгара, си взела по-дълга почивка и със семейството й за известно време живеели край морето. Ваканцията й се отразила доста добре. И как иначе, след като Лина работела почти до деня на раждането на Алгара. Даже се притеснявала, чеможе да получи контракции на магистралата, защото постоянно пътувала между София и морския курорт Лозенец, където мъжът й има бизнес.

Не толкова спокойно й било след като родила голямата си дъщеря Ситара. Тя се появила на 21-ви срещу 22 май 2012 г. Лина родила с цезарово сечение в столичната Първа АГ болница „Света София”. Тъкмо я зашили, когато всичко започнало да се тресе. Настанала паника. Разтичали се хора. Крясъци, викове огласили болницата. Лина била още под въздействието на упойката и не можела да помръдне. Затова докторите я държали да не падне от операционната. След първия трус, решили да я преместят, но последвал втори, така че изчакали да мине. В крайна сметка всичко завършило добре. Лина и дъщеря й Ситара били изписани по план. След като актрисата разказа тази история пред медии, зрителите вече я свързват и с нея. Затова после често се случвало да я спират непознати и да питат: „Ти ли си тази, дето...”. „Да, аз съм”, отвръщала Лина. „Ама ти заради това ли роди?”, питали я даже и Лина разяснявала историята.

Любопитна подробност е, че една година по-късно, на първия рождения ден на Ситара, имало някакъв ураган, който променил плановете на майка й за градинско парти. На следващата година пък, пак на 22 май, ново, по-леко земетресение изненадало всички. „Ситара означава звезда. Дали ще бъде звезда на сцената или в живота, има нещо”, споделя гордата майка. Тя избрала да кръсти голямата си дъщеря Ситара, след като търсела прабългарски имена. После разбрала, че не е прабългарско, но все пак го предпочела, тъй като много го харесала. „Алгара си е прабългарско име. На цар Симеон, на цар Борис щерките са се казвали така. Означава желая, искам”, казва Лина.

Приятели и съвсем непознати често й споделят във фейсбук, когато попаднат в интернет на откъси от предавания, на които е била водеща. Някои даже й пишат: „Защо не направиш едно предаване?!”. Лина Златева обаче днес май се е съсредоточила повече върху актьорството, както и върху работата си в дублажа. „Не, че ако излезе нещо интересно, няма да се замисля”, споделяла е Лина.

Единственото дете на радиоводещия, който допреди няколко години бе и тв звезда, е в шести клас на френския лицей „Виктор Юго”. Девойката се роди доста преди термина на майка си Даниела на 7 ноември 2008 г. заедно с близначката си Христа. Двете сестрички изкараха дълго време в кувьоз, но само едната оцеля – другата за съжаление почина в шестия си месец.  
 Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени