Почина народната певица, чието творчество бе поругано от Слави Трифонов

2828
09 Септември 2021, 15:00


Преди по-малко от 2 месеца, на 87-годишна възраст, си е отишла една от емблемите на народната музика у нас Мария Кокарешкова, узна HotArena.


Последните години от живота си певицата изкара в забвение, а впоследното си интервю не скрива обидата си към чалгаря политик Слави Трифонов. Мери, както я наричали близките й, се чувствала огорчена от посегателството върху творчеството й, извършено от Дългия и хората му. "Аз бях първата певица, която записа "Йовано, Йованке" навремето. На мен ми е обидно, че Слави Трифонов включи в репертоара си песента и ми я открадна един вид. Има още един куп случаи с македонски песни, които се изпълняват с грозни, ориенталки аранжументи", сподели Кокарешкова, която не получила нито стотинка от Трифонов за това, че си приписал една от песните, на които тя дава живот, за своя. 


Макар в последните години от живота си Кокарешкова да се чувства забравена, когато е на върха на славата тя е обожавана не само от народа, но и от първия в държавата. По времето на социализма дори тръгват упорити слухове, че е любовница на Тодор Живков, но певицата отрича това да е истина. "Той много ме харесваше и обичаше, но само като приятел и певица. Това, че съм му била близка, го твърдят простите народни певици, защото ми завиждат и злобеят. Ако бях интимна с него, щях да имам апартаменти и коли, а аз нямам", казваше Кокарешкова, пише Ретро.


Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Тодор П
преди седмица
0
Малоумници от хотарена, обяснете ми понятието "откраднал народна песен"!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Стела
преди седмица
-7
Слави може да е всякакъв, но е факт, че аранжиментите на на Ку-ку бенд върху народните песни са най-силни. Всички други звучат "постно" в сравнение с тях.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Рони
преди седмица
-4
Защо някой трябва да се сърди, че друг изпълнител е изпял песен от неговия репертоар? Нали затова са песните да се пеят, а не да са еднолична собственост? Жалко, че за починала певица са тези думи, но смятам, че никой изпълнител не е неповторим!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени