Поредната рокада! Тръгва ли си доктор Щонова? (Невроложката напът да изгуби „Духът на здравето“)

1665
27 Юли 2020, 13:00


Най-известната телевизионна лекарка в страната ни е на път да остане без работа на екран. Доктор Неделя Щонова не е сигурна дали ще продължава да се изявява в Би Ти Ви и занапред, издаде самата тя в ефира на медията. Наесен рубриката ѝ „Духът на здравето” може и да си търси друг дом.

 

Невроложката доктор Щонова в момента била на прага на нервна криза, твърдят нейни приятели. Тя водела усилени преговори за продължаване на договора с Би Ти Ви за следващия тв сезон. Поне засега обаче усилията ѝ остават без резултат.

 

Синеоката лекарка от Пловдив е излязла в лятна ваканция, без да е сигурна какво ще прави, след като отпуската ѝ приключи. Миналия четвъртък тя закри официално рубриката си „Духът на здравето” в „Преди обед”. В студиото бе поканила посланичката на Индонезия, а темата на предаването бе как да постигнем хармония и здраве по начина, по който го правят на Изток. След като проведе интервюто си и изпрати своята гостенка, докторката съобщи, че се разделя със зрителите за лятото, а дали от септември отново ще бъде с тях, е божа работа.

 

„Обичам ви много и ще ми липсвате! Не ми се разделя с вас, но трябва. Благодаря ви!”, каза тя. На пръв поглед изявата ѝ не бе много по-различна от обичайните в ефира на „Преди обед”. Едно изречение обаче издаде, че светлото бъдеще на „Духът на здравето” е под въпрос. До думите на водещата, рубриката ще се върне в ефир само „ако орисниците на съдбата са писали”. Това уточнение е знак, че лекарката изобщо не е сигурна в бъдещето си в Би Ти Ви, пише „Уикенд“.

 

Неделя Щонова изкара в частната медия цели осем години. През 2010 г. чаровната лекарка печели световна награда с предаване, което прави по кабеларка. Две години по-късно е поканена в най-гледаната телевизия, за да води собствено шоу със здравна тематика през уикенда. Рейтингът обаче е катастрофален и предаването е свалено от програмата. То обаче се превръща в рубрика в „Преди обед”.

 

С нея докторката за отрицателно време става звезда. Толкова е успешна, че никой до момента не се бе съмнявал в бъдещето ѝ на екран. Но дори и нейният чар може да се окаже недостатъчен, за да ѝ гарантира пожизнено място в „Преди обед”.

 

Заради кризата около коронавируса Би Ти Ви свали много от предаванията си, заменяйки ги с новини и преки включвания от различни горещи точки. Първоначалната идея бе за завръщане към обичайната програмна схема след като обстановката се нормализира. Но кризата очевидно се задълбочава и едва ли ще бъде учудващо, ако телевизията реши да окастри за постоянно някои от своите предавания и рубрики.

 

Доктор Щонова като нищо може да падне жертва на подобни промени в програмната политика на телевизията. Дали тя все пак ще успее да се пребори за продължаване на договора си? Ще стане ясно през септември. 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
пише се
преди 2 месеца
0
на път. Не сте ли учили това?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Цвети
преди 2 месеца
0
Ами не е много приятно сутрин станеш, пиеш кафе и се появява госпожата да ти говори за болести и как ще умреш... Много ще се радвам ако я махнат.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
......па
преди 2 месеца
-2
Крайно време е да работи наистина като доктор, а не да води излишна рубрика по тв.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2020. HotArena | Всички права запазени