Последният сценичен партньор на Стоянка Мутафова: Нямам пари за клапа за сърцето, но няма да прося!

691
15 Март 2021, 19:41


"50 000 лева струва операцията за смяна на клапата на сърцето ми, но аз нямам толкова. Разбира се, няма да прося, ще го карам, докато мога. Направиха ми спешна операция, сложиха ми стент, дадох 700 лева за него, но все пак успяхме да овладеем положението."


Това сподели пред "България Днес" проф. Николай Атанасов-Шуши, човекът, който до последно игра с голямата Стоянка Мутафова в последните й постановки и написа специално за нея "Госпожа Стихийно бедствие". "Онзи ден си говорих със Стоянка насън. Казах й: "Добре че имаше късмет да си отидеш навреме, защото щеше да полудееш да не играеш и да нямаш пари. Много е трудно", сподели Шуши.


Въпреки тъгата от липсата на средства и това, че не играе на сцена, професорът не унива и дава и последните си пари за любимата страст - картините. "От много време съм колекционер. Помагам на приятели с малки суми, а понякога те ми подаряват картините си. Това е голяма моя страст", сподели актьорът, когото фотожурналистите на "България Днес" щракнаха именно в момент на покупко-продажба на любима картина от приятел. "Да, често го правя. Много се радвам на изкуството във всичките му форми", споделя Шуши.


В края на 2020 г. той претърпя друга операция, но не от най-сложните. Тогава решението за ремонт на сърцето му докторите взеха след коронография. "През октомври се почувствах зле. Съпругата ми извика спешната помощ и ме приеха в кардиологията на Втора градска, после ме оперираха", сподели Атанасов. Тепърва той трябва да се подложи и на най-сериозната интервенция - смяна на сърдечна клапа.


Манипулацията струва 50 000 лева, а здравната каса не поема разходите за хора като Шуши - на възраст под 75 години. "Аз трябва да се бръкна, но няма как да стане, защото не разполагам с въпросната сума. Както вече казах, ще го карам, докъдето стигна, колкото Господ ми е отредил. А иначе не се и надявам на тези помощи, които раздава Министерството на културата. Кой ще се сети за мен точно?", казва с тъга в гласа славният театрал.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Марая
преди 4 седмици
0
Операциите на сърцето се поемат изцяло от здравната каса!!!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2021. HotArena | Всички права запазени