Прецакване! Ето как майстори провалиха Лили Иванова

20 Юни 2022, 16:00


Майсторите, които ремонтират летния театър под липите, прецакаха Лили Иванова, която трябваше да пее там на 3 август, защото още не е готов.

Това принуди екипа на грандамата на родната естрада да промени датата за нейния рецитал в Стара Загора. Заместник-кметът Милена Желева обяви, че засега се предвижда това да се случи на празника на Съединението – 6 септември. Решението е изненадало до известна степен домакините, още през февруари кметът на Стара Загора Живко Тодоров съобщи за договорката си с певицата. С този концерт трябваше да бъде официално открит обновеният след ремонт за малко над 3 млн. лв. летен театър в парк „Митрополит Методи“, пише "Телеграф".

Акт 16

Мащабният ремонт стартира навръх Тодоровден през 2021 г. с водосвет, отслужен от митрополит Киприан, планирани бяха 240 дни за работа, но и към момента все още обектът не е получил Акт 16 и разрешение за ползване. Обществената поръчка бе спечелена от  консорциум между две фирми: пловдивска и старозагорска. Архитектурният проект е на YAK Studio с водещи архитекти Петър и Иван Кирякови и Явор Янулов, той предвижда обновяване и благоустрояване на съществуващата сграда, околното пространство и подходите към съоръжението. Средствата за финансиране от 2 950 000 лв са кредит от Фонд  градско развитие.


На мястото на Летния театър някога е имало каменна кариера, припомнят старозагорци. Проектът за направата му е готов през 1957-а, а две години по-късно се е състоял и първият концерт. През изминалите десетилетия тук концерти са изнасяли Лили Иванова, Емил Димитров, Юрая Хийп и други звезди на българското и чуждестранното изкуство, имало е оперни и театрални представления, чествания за бележити събития.

 

Отлагането на концерта стана повод за множество противоречиви реакции в социалните мрежи относно обществените поръчки и конкурсите. Мнозина напомниха, че на практика през последните 5-6 години няма завършен в срок обект, а в момента много от фирмите са спрели работа заради инфлацията и липсата на механизъм за корекции в цените на материалите.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени