Предимството дамите да спортуват

22 Март 2022, 10:46


Воденето на по-активен начин на живот отнема усилия и време, но определено си заслужава всяка една минута прекарана минута в тренировки.

 

Всички знаем, че редовното движение е най-добрият начин за укрепване както на тялото, така и на ума. Особено, когато някоя дама иска да постигне някаква промяна в живота си, освен новия цвят на косата си, може да започне да тренира. Тренировките са наистина едно добро начало за постигане на перфектната визия - а знаем колко е важна тя за една жена.

 

Има толкова много ползи от тренировките - изгарят се калории, подсилва се имунната система, извайва се фигурата, укрепва се мускулната маса и други.

 

Физическата активност предлага изключително много ползи, като например:

 

Чувство на щастие е гарантирано

Редовното движение и тренировки са един чудесен начин за подобряване на настроението и намаляване на чувството на депресия, стрес и тревожност. Спортът предизвиква промени в частите на мозъка, които регулират точно тези неприятни състояния. Спомага предимно за повишаване чувствителността на мозъка към хормоните серотонин и норепинефрин, които облекчават чувството на депресия.

 

По-добро самочувствие и увереност (тъй-важно за една жена)

Да сте уверени в собствения си потенциал е нещо, което е напълно по силите ви. Колкото си мислите, че сте добри в нещо, толкова по-добри в действителност ще бъдете. Жените, които тренират 4 пъти седмично, се чувстват по-привлекателни и са по-добри в леглото от поне 80% от останалите. Интересно нали?

 

Подобрява функциите на мозъка

Физическата активност подобрява мозъчната функция, предпазва паметта и способността на мислене, ускорява сърдечния ритъм и подпомага притока на кръв и кислород до всяка една точка на тялото. Тези основни вещества оказват голямо влияние върху правилното функциониране на мозъка и растежа на мозъчните клетки. Чрез тренировки се предизвиква увеличаване на размера на хипокампуса, а тази част от мозъка е изключително важна за паметта и възприятията.

 

Подобрява здравето на кожата

Тъй като всички знаем, че кожата е най-големия орган в човешкото тяло, а и за жените тя е много важна - тренировките увеличават притока на кръв към нея и я снабдяват с кислород и хранителни вещества, които подобряват нейното здраве и дори по-бързо зарастване на рани.

 

Цялостната екипировката за спорт, е също от изключително значение. Тя трябва да предпазва, да е удобна, изработена от висококачествени материали. Независимо какъв ще бъде спорта, никога не трябва да се пренебрегва нещо много съществено, а именно на какви дамски спортни обувки ще се заложи.

 

Ако се пренебрегне този така важен фактор, рано или късно може да се стигне до травми и контузии и доста тежки наранявания. Напълно възможни са и доста по-тежки последствия, като увреждане на ставите и гръбначния стълб.

 

Упражнението на конкретен спорт изисква носенето на определените за него обувки, изработени да отговарят на различни характеристики.

 

Е, всички знаем, че външния вид за жените е от изключително значение и за щастие, те са късметлийки, поради предимството си да имат голям избор на дамски спортни обувки.

На пазара се предлагат най-различни уникални и неповторими модели на различни световноизвестни марки, успяващи да задоволят и най-капризния вкус на всяка лейди. От модерни, до класически модели с принт или такива с изчистен дизайн. Всеки един отговарящ на различните търсения.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени