Премиершата Линда Петкова научи български език (Документ)

05 Февруари 2022, 12:58


Премиершата Линда Петкова официално може да говори български език. Майсторката на торти се похвали, че е получила сертификат от образователното министерство, който удостоверява, че може да борави с родната реч омайна.

"Министерството на образованието и науката издава настоящото удостоверение на Линда Кристин Петкова, гражданин на Канада, в уверение на това, че владее български език. Удостоверението се издава, за да послужи пред Министерството на провосъдието и е валидно само при кандидатстване за придобиване на българско гражданство по натурализация по чл. 12 от Закона за българското гражданство", пише в документа, който е подписан от зам.-министъра на образованието Мария Гайдарова и е подпечатан от ведомството. Удостоверението е издадено на Линда на 2 февруари тази година.

 

Официалният документ от образователното министерство

Официалният документ от образователното министерство

 

Премиершата е много доволна от успеха, тъй като той ще я доближи с още една крача до голямата цел - да стане българка по документи.

"Хайде! Тестът по български език е завършен. Това е 673-ата стъпка, която правя, за да стана български гражданин, след като живея тук от 15 години", написа на английски развълнуваната дама под снимката на удостоверението.

"Можех да кандидатствам още преди време, но не го направих от мързел. Но сега искам да гласувам. Ще видим колко време ще продължи целият процес, но първо трябва да събера всички документи", сподели още русокосата Линда. И добавя, че за нея гражданството би било изключително ценно, макар и трудно, тъй като трябва да си извади документи и от Канада, както и да разчита на добър адвокат.

Линда е специалист в сладкишите без глутен и има сладкарница в идеалния център на столицата. Блондинката преди две години успя да шашне Силвена Роу от "Мастършеф" с невероятен десерт. Сладкишът бе безглутенова здравословна версия на торта "Гараш". Вкъщи Линда също приготвя храна без този алерген. Цялото семейство на Кирил Петков страда от глутенова непоносимост. Затова здравословното хранене е култ за фамилията на политика, който е с любимата си повече от 20 години и имат три деца.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени