Преслава и Анелия - героини в комикси: Супермен? Батман? Жената чудо? Не, мерси. Искам един комикс с Преслава и един с Анелия... (Снимки)

1967
08 Август 2020, 12:04


Кралицата на чалгата стана звезда в т.нар. мемчета - картинки с малко текст, които се разпространяват по интернет, видя HotArena.

Терминът идва от старогръцката дума "мимема" (имитация). Културният феномен набра сила по света в последните години, като идеята е следната - чрез снимка или картинка на известен човек, направил гримаса, се добавят няколко думи, чрез които човек описва идея, шега или случка. Сред младите това е основният начин за пренос на информация, като забавните комикси се използват не само за вицове и закачки, но и за обяснения в любов или нищене на религиозни, политически и социални теми.

Цели страници в интернет са посветени на това, а една от тях е специално за Преслава - казва се "Преси мемчета". Фенове прекарват дни наред в слушане на нейните интервюта, вадят най-интересните й цитати и ги поставят в шеговит контекст. Същото правят и с някои лирики на песните й. Друг път пък комиксите са взаимствани от други мемчета.

На една от картинките виждаме колаж - вляво е микроскопична книга с размерите на нокът, а на другата - невъзможно дебел том от 20 хиляди страници. "Нещата, които знам в училище", гласи текстът към лявата картинка. "Текстовете на Преслава, които знам", е описанието на другата. На друга картинка виждаме героите от "Семейство Симпсън", които очевидно лекуват разранено коляно с... песни на Преси.

В народното мемче творчество влиза и Анелия. "Съседите казаха, че не харесват Анелия", гласи описанието към картинка с малко момиченце, застанало пред горяща къща и гледащо многозначително. Идеята е, че е запалило съседите, защото не харесват Анелия.На другата картинка виждаме рисунка на Господ, който тръгва да създава Анелия, но в стремежа си добави "талант и красота", без да иска се олива, писа "България Днес".
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ПОПЧЕВ
преди месец
0
ОХ ИЗВИНЕТЕ ПАК СЕ ИСТАРВАХ ОТ ТАЗИ НОВИНА И ПРЪДНАХ ОТ ВЪЛНЕНИЕ
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
s
преди месец
0
Не разбрах кой иска комикса?
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
s
преди месец
0
КО - НЕ!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
факт
преди месец
0
Чалгавирусът убива мозъчни клетки.Материалчето го потеърждава.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2020. HotArena | Всички права запазени