Превърнаха родния дом на Паша Христова в кръчма

20 Април 2023, 10:00


Бащината къща на незабравимата Паша Христова е съборена и превърната в заведение. Домът на покойната певица, намиращ се на някогашния булевард „9-ти септември“, днес известен под името „Цар Борис III“ в столичния квартал „Княжево“, е вече кръчма, предназначена за частни събития. Проверка в интернет показва, че всеки желаещ може да резервира целия капацитет на заведението, за да проведе вътре личния си празник. То се отдавало под наем срещу крупна сума за рождени дни, юбилеи, кръщенета, абитуриентски балове, банкети и какви ли не други поводи.

На същия адрес, където днес се помещава кръчмата, израства бъдещата естрадна звезда, родена на 16 юли 1946 г. в София. Детството й обаче не е никак безоблачно и леко. Когато е само на 5 години, родителите й се развеждат и тя заживява с татко си и баба си. Разделена е с брат си, който отива да живее с майката. Не след дълго бащата на Паша, известен за времето си фотограф, заживява с друга жена, а грижите за нея падат изцяло върху плещите на баба й. Именно тя е човекът, който до края на живота си талантливата певица ще нарича „майка“. Тя е и единствената, която подкрепя интереса й към изкуството и я стимулира да развива музикалните си заложби, водейки я на уроци по цигулка. Знае се, че бащата на Паша никак не искал тя да става певица и не я поощрявал, което я накарало да се затвори в себе си. Вторият тежък удар за нея бил загубата на нейната баба. Тогава момичето е било само на 13 години и двете още спели прегърнати в едно легло, когато възрастната жена починала в съня си.

До завършването на гимназията Паша живеела между домовете на майка си и баща си. От къщата, която днес е заведение, се изнесла, когато изкласила и започнала работа като чертожничка в тогавашния „Балканкар“. Там срещнала и съпруга си Васил Иванов.        
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
е
преди месец
0
Много показателно за всичко наоколо! Цяла България се превърна в кръчма. Купона е на 6 и не спира. Хората са толкова заблудени, че се радват че Пристанище Варна не действа като пристанище, а е превърнато от 5 години в увеселителен парк с кръчми, дискотеки и въртележки! Да живее България с големите перспективи!
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени