Прибраха от Иво Аръков 35 000 лева, които не дължи

13 Декември 2020, 17:33


Актьорът изплати парите на съдружника си в мексикански ресторант и обяви: „Това ще ми е за урок”

Актьорът Иво Аръков се позамогна след участието си в новия касов турски сериал „Ирония на съдбата”, където си партнира с Къванч Татлъту. Благодарение на дългогодишната си работа като водещ в Би Ти Ви, Аръков получил ролята на мафиот в касовата поредица. Въпреки че ролята му била малка, тя била достатъчна водещият на светското предаване „Мармалад” да си върне дълговете, писа „Уикенд”.

Преди година Иво бе осъден от Варненския окръжен съд. Неговият съдружник и приятел от детството Антон Данов, с когото преди 7 г. отвориха мексикански грил в столичен мол, му заведе дело и го спечели, след като му прехвърли дяла си в общата им фирма, но не си получи договорената сума. Случаят стигна до частен съдебен изпълнител, който е изпрати писмо до службата по вписванията във Варна за налагане на запор върху дружествен дял в „Ел торо мексикан грил“ ЕООД, която обаче е с адрес в София. „В кантората на ЧСИ Станимира Костова-Данова, по молба на Антон Данов и въз основа на изпълнителен лист, издаден на 4 февруари 2019 г. от Окръжен съд – Варна на основание съдебно решение по търговско дело 680/2017 г., е образувано изпълнително дело,по което лицето Иво Аръков е осъдено да заплати парично задължение към дата 26 февруари 2019 г. в размер на 34 022 лв. и три стотинки. С оглед на гореизложеното налагам запор на дружествения дял на Аръков, който притежава 100% от капитала в размер на 40 000 лв. Моля да бъде вписано в търговския регистър“, се казва в писмото.

Година по-късно, благодарение на участието си в турската сапунка, Иво Аръков е изплатил дълга си от 35 000 лв. към бившия си ортак. Запорът на фирмата му бил вдигнат.
Иво не съжалява за случилото се. „Сам съм си виновен. Предоверих се на някои хора, които ме изиграха. Документите са едно, истината е нещо различно. Приемам го обаче като урок от съдбата – вече да съм по-внимателен и да не правя неща, от които не разбирам”, казва Аръков.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени