Продуцентът на Мария Бакалова: Времето на източните актьори дойде

26 Август 2021, 11:12


Огромният успех на Мария Бакалава отваря врати на източноевропейските артисти. Безспорния факт коментира Юли Костов във видеоразговор с организаторите на фестивала на българското кино във франция.

 

Актьорът, който е мениджър на Бакалова, приема като своя кауза да помогне на всеки талантлив български актьор. „Аз съм мостът между България и индустриите във Великобритания и CAЩ. През годините съм успял да помогна на много колеги да открият роля. Все още сме в стереотипа, че играем само роли на наркотрафиканти, бодигардове и проститутки“, коментира Юли, който ще бъде и част oт журито на фестивала.

 

По думите му в България няма достатъчно читави кастинг агенции и директори, които са наясно с чуждестранния пазар. „Все пак през последните 5 г. много врати се отвориха. След успеха на Мария вярвам, че нашето време дойде!“, допълва още Костов.

 

Докато е във ваканция, Юли започва да търси български роман, подходящ за екранизация. Звездата се допита до последователите си в инстаграм, за да събере най-хубавите и значими нови родни романи. Той все още не разкрива какви са плановете му, свързани с подобна екранизация.

 

Актьорът, който участва в супер продукцията на „Нетфликс“ Shadow and bone, признава, че се надява скоро да започне снимки по втори сезон на сериала. Юли работи по още няколко проекта, но все още не може да разкрие детайли около тях. Не казва и дали в някой от тях участва Мария Бакалова. Но е категоричен в едно: „Независимо дали щяха да изберат Мария за ролята й в „Борат“, аз пак щях да работя с нея. Тя има огромен талант, пише „България Днес“.

 

На въпрос как е избрал актьорската професия, Юли разкрива: „Майка ми е съдия, баща ми работи в логистиката. Никой от тях не се занимава с нищо артистично. Бях много депресиран, докато учих в бизнес в Нидерландия, където нашите ме бяха изпратили. Във втори курс не напусках стаята си и единственото, което правех, беше да гледам филми. Така ми дойде идеята, че бих могъл да се развивам в тази професия“.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Знаем си я
преди 10 месеца
-2
На шавливото Миме добре й се отвори парашута.От Бургас я знаем как се беше научила да си пробива пътя та до София,та до Холивуд....
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени