Проклятие убива Астор? Зли духове витаели в къщата му

23 Май 2022, 18:00


Миналата седмица изпратихме в последния му път феноменалния Антраник Арабаджиян - Acтop, наследникът на Мистер Сенко и носител на „Златния Оскар" за магии през 1981 г. Той с неимоверен труд и постоянство защитаваше блясъка си на звезда на магическото изкуство и показа най-доброто от репертоара на световната илюзия през последните 50 години на сцената. И бе воден от максимата, че когато магьосникът лъже, хората не му се сърдят.

 

В едно oт интервютата големият артист споделя с малко тъжна усмивка: „В този труден живот пожелавам на вашите читатели да вярват в магията, която е най-древното изкуство. И да помнят онова, което често казваше моят учител Мистер Сенко на своята публика за маговете: „Пазете се от другите, защото ние каквото вземем, връщаме!“

 

По онова време Астор се бе заел да прави и построи втория след Холивуд Магичен замък в света, в който се разиграваха и спектаклите на Магичния театър. Какво му е струвало като пари, нерви и енергия, само той си знае. А като добавим и безсмъртната българска завист, картинката се заформя окончателно. Обвиняваха го, че е загробил къщата на Мистер Сенко и едва ли не я унищожил, но това изобщо не отговаряше на истината, пише „Минаха години“.

 

Старите баячки и врачки на Долни Лозенец, които се въртяха около колелото на шестицата на площад „Балкански“, под сурдинка разправяха, че имало някаква легенда за старинно турско проклятие на това място, където била изградена къщата на Мистер Сенко.

 

Даже се споменаваше, че там на това място е починала съпругата на Кадъ Сейфуллах Ефенди, в памет на която по-сетне е построена пo проект на великия османски архитект Мимар Синан Баня Баши джамия в центъра на София. Доколко тази легенда е вярна или не, може да го знае само Аллах.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени