Радина Кърджилова ражда на сцената

26 Септември 2022, 16:00


Пиесата говори за времето тук и сега, разкрива режисьорът Крис Шарков

Актрисата Радина Кърджилова ще ражда на сцената на Народния театър „Иван Вазов“, издадоха от трупата, пише Телеграф. Това е част от сюжета от новата постановка „Частици жена“, чиято премиера е на 7, 8, 12 и 27 октомври на камерната сцена „Апостол Карамитев“.

По пиесата на Ката Вебер вече е правен игрален филм от Нетфликс, който се радва на голям успех. Режисьорът Крис Шарков е ползвал оригиналния текст на унгарската авторка за своята сценична версия. Постановката е част от новия проект на Народния  -  „Театър плюс“, в който 4 гостуващи режисьори ще поставят 4 спектакъла на камерната сцена.

„Пиесата говори за архетипни теми в съвременен контекст, тя е за времето тук и сега. Писана е през 2017 г. и е близка до реалността. Силни образи, които винаги са интересни за изследване“, коментира Крис Шарков.

Радина е млада, хубава и сексапилна жена с бледо изваяно лице, високи скули и стегнат бюст, която иска да роди в домашни условия. Нейният отзивчив и доста послушен съпруг, симпатичният и обаятелният работник с буйна брада, кротки очи и мъжествени черти Стефан Вълдобрев е съгласен, но в последния момент не идва очакваната акушерка, а заместничка – безлична и сива, с прави редки коси, правоъгълни очила и тънки вежди Албена Ставрева. Мария Каварджикова е в ролята на майката на Радина, а Ани Пападопулу играе нейната сестра, омъжена за героя на Цветан Алексиев.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени