Радост Драганова се оказа вълк в овча кожа! Вижте скандалната схема, по която прилапа фирма с над 4 млн. евро

02 Октомври 2016, 17:00


Чаровната и усмихната тв водеща Радоста Драганова въобще не е толкова миловидна и безобидна, на каквато се прави, научи HotArena.


Зад публичния й образ на самата невинност се крие хитра хиена, която се забърква в скандални схеми без да й мигне окото. Кипърският предприемач Харис Кунтурис всячески се опитва да осветли измамата, на която е станал жертва, но удря на камък. Медиите не искат да се занимават в случая, защото в центъра му е телевизионното лице Радост Драганова. А той е толкова заплетен, че си проси едно добро разследване.


Всичко започва преди четири години, когато пътищата на водещата и бизнесмена се срещат. Радост и нейният свекър Венцислав Гоцев разкриват пред Харис, че имат наследствени земи в брезнишкото село Кошарево, както и желанието да изградят там соларен парк. Примамват кипъреца и с твърдението, че притежават сериозни връзки в НЕК, а единственото, от което се нуждаят, е фиансиране.


Кунтурис отчита предложението като доста примамливо и се пристъпва към действие. Създава се сдружение на собствениците, в което освен него, са записани Драганова, нейната майка Снежана Драгостинова и Гоцев. Харис внася 800 000 евро първоначален капитал и тегли огормен заем от приближена до него банка, за да бъде изградено съоръжението.


След няколко месеца то започва да функционира безпроблемно благодарение на неговите пари и връзките на водещата и свекъра й в Електрическата компания, които ги включват като производители и търговци на електрическа енергия на родния пазар веднага. Приходите на фирмата започват да скачат драстично и кипърецът е все по-доволен, че се е съгласил на инвестицията.


И така, всичко изглежда успешно и безоблачно до края на август тази година, когато той с огромно учудване разбира, че вече не е съдружник в печелившата фирма. Това му идва като гръм от ясно небе и на момента започва да прави свое разследване как по-точно се е случило това. Отговорът е прост - с корупционни схеми и нелегални действия.


Проведено е общо събрание на съдружниците, на което е взето решение името на Харис да бъде заличен от списъка с акционерите без неговото знаниеТакава е съдбата и на майката на Драганова, която и без това е присъствала смао фиктвно в договорите. Така, след това тайно и нелегално събрание се оказва, че само водещата и свекърът й имат право да се разпореждат с фирмата и нейните активи от над 4 милиона евро.


От тук лъжите и измамите се роят една след друга. Уж се опитвали да уведомят Кунтурис за предстоящото събрание, но така и не го били намерили. Призовкарят си признава, че не го е и търсил особено пред органите на реда. Измаменият кипърец е категоричен, че ако е искала, Радост е имала 100 начина да го намерила. Но целта й е била точно обратната.


Със съдействието на скандален нотариус, забъркал се в не една и две нелегални сделки, водещата и Гочев официализират прехвърлянето на собствеността и изритването на Харис. Той научава за това подмолно действие от банкера на фирмата, който го застрелва с въпроса защо вече не е сред собствениците.


Веднага Кунтурис се обръща към органите на реда и на съдебната власт и подава жалба срещу решението от общото желание, желаейки да се обяви за недействително. От съда обаче веднага информират Радост за това негово действие и само за часове постъпванейното опровержение. Харис се чуди и се мае и как в Агенцията по вписванията правят промяна на собствеността с фалшив документ.


На всичкото отгоре, освен че са искали да го оставят с пръст в уста, продавайки активите на фирмата веднага след прехвърлянето на собствеността, Драганова и Гочев пращат спецполицаи в офиса на кипъреца под претекст, че има подаден сигнал за търговия с наркотици и трафик на хора, което си е чиста поръчка, пише "Уикенд".


Вдигнал ръце от родната съдебна система и органи на реда, Харис е решен да търси правата си до край. Той вече е подал жалби до Върховния административен съд и главния прокурор Сотир Цацаров. Ако в най-скоро време няма раздвижване по въпроса в негова полза, той се заканва да предостави случая си на европейските власти в Брюксел и да търси съдействие на наднационално ниво, където има връзки.Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
basi
преди 5 години
0
тази леля нали се жалваше в интервю как детето и четяло в интернет, как бившият и мъж я плюе, какво ли ще му обясни като прочете сега? Най-вероятно, че кипъреца сам си е виновен? Гнусна работя, на онзи свят ли ще ги носи тези откраднати пари?..дано и свършат работа там и да си е заслужавало.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Go
преди 5 години
0
Сега БТВ да я изгонят позорно и да и спрат малоумното предаване. На такива мръсни хора, които ламтят за пари и правят измами не може да им се дава ефир. Подкрепям, трябва затвор за такива престъпници и всички замесени покрай нея
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Магинце
преди 5 години
0
Тази нали е гадже с един редактор дето си пада и по мъже и по жени. Ку... ски изпълнение
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Mda
преди 5 години
-1
не съм учуден, всички са вдигнали ръце от тази нелицеприятна и нагла жена. Затвор за тази престъпница
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Леле
преди 5 години
0
Тази въшка гнила, колко нагла и алчна била. Дано успее човека да я осъди и да влезе в затвора, но в България трудно.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
da go duhaaa
преди 5 години
-3
Ако ще на папата да пише полза няма тука е България и племето е крадливо, хайде да му е честито той да не идва от Марс, че не знае какви далавери се въртят в нашата родина и колко са честни институциите ни, е ако не е знаел вече знае :)))))))))))) един безплатен съвет да пие една студена вода и да не се занимава с глупости само излишни пари ще пръсне да доказва, че няма сестра :)))))))))))
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени