Райна Кабаиванска преподава нелегално заради извънредното положение в Италия (Студентите ходят тайно в дома й, грози я глоба)

424
04 Април 2020, 18:34


Оперната прима Райна Кабаиванска отказва да спазва наложените извънредни мерки в Италия, узна HotArena.


Вече два месеца тя не може да работи, защото Консерваторията е затворена. Като истински отдаден преподавател обаче Райна не може да изостави студентите си и продължава да обучава част от тях тайно в дома си. "Учениците ми идват нелегално вкъщи. Не останаха много тук, повечето се прибраха по родните си места. Ще продължават да идват у нас, докато не ми наложат някаква глоба. Има такава опасност, но не мога да оставя децата.", признава Райна, която се грижи за студентите си като родна майка. 


Само преди дни Италия повиши размера на глобата и сега всеки, напуснал дома си без причина, ще плаща между 400 и 3000 евро. Досега санкцията беше в размер на 206 евро. Заради наложените забрани Кабаиванска не може да се вижда с никой от обкръжението си. В момента тя няма как да работи с пианиста си, защото той не живее в Модена, където е тя. Забранени са срещите и с дъщерята на примата, и с внуците й. Вече няколко седмици тя не може да ги види, прегърне или целуне. 


Макар да не може да изпълнява ежедневните си ангажименти, Кабаиванска признава, че не й е скучно у дома. Независимо от статута си на оперна звезда, тя признава, че домакинските задължения не са й чужди. Използва свободното време, за да разчисти и подреди дома си от ненужните вещи. Все пак тя си позволява от време на време да излиза за кратки разходки, за да може да се раздвижва и да подиша въздух. Разходките навън леко я натъжават, защото Модена се е превърнал в призрачен град и няма никакво движение. 


"Страшно е. Спомням си бомбардировките през войната, как се евакуирахме в една зимна нощ в София. Но за нас децата тогава беше забавление. Не ни стряскаха нито бомбите, взривовете и пламъците", разказва тя, пише Галерия. Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
!!!!
преди 3 месеца
0
Дори не споменавайте името на тази дама ! Не смейте да злословите срещу нея ! Събуйте си цървулите, когато влизате в храма, наречен Кабаиванска !
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2020. HotArena | Всички права запазени