Развигор Попов: Ген. Мутафчийски ми спаси живота!

19 Август 2022, 14:00


"Благодарен съм изключително много на ген. Венцислав Мутафчийски и екипа му, които ме спасиха от тумора, който имах. И разбира се, ще му честитя рождения ден, да е жив и здрав дълги години да помага на хората."

Тези думи на композитора на едни от най-големите хитове на българската естрада Развигор Попов са отправени към шефа на ВМА, който в събота навършва 58 години.

 

Любимец на пациенти и колеги е ген. Мутафчийски

Любимец на пациенти и колеги е ген. Мутафчийски

 

Миналата година стана ясно, че 82-годишният композитор е бил застигнат от коварна диагноза, но за заболяването си той не желаеше да говори, преди да е успял да се пребори с него. Месеци след интервенцията, през която премина, музикантът открито сподели, че му открили и премахнали тумор. Операцията била извършена по съвременния лапароскопски метод - безкръвно, а здравето си Попов поверил на топ екипа на ген. Венцислав Мутафчийски от ВМА.

"Оперираха ми туморно образувание в пикочния мехур и го отстраниха, без да ме режат. Днес медицината е на изключително високо ниво. Лапароскопската операция се прави безкръвно, като вкарват разни тръбички в теб. Професорите успяха да изчистят всичко при мен, но манипулацията бе опасна, защото можеше да се пробие стената на пикочния мехур. Е, вече съм добре, освен че вече не ям месо и отказах цигарите", сподели преди време пред вестника Развигор. С днешна дата той вече е добре и дори планират със семейството да отскочат на море до Гърция.

 

Развигор и Мими Иванова - любов завинаги

Развигор и Мими Иванова - любов завинаги

 

Иначе ген. Мутафчийски и тази година ще изкара рождения си ден на работното място, споделят негови колеги. Най-голямата му радост е внучето Виктор, което се роди на 1 април, тази година. Шефът на ВМА и съпругата му Елена са родители на близнаците Марк и Александър, като в момента и двамата синове на Мутафчийски имат блестящи кариери по света. Съпругата му пък е психиатър и е началник в център за психично здраве.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени