Ремонтират къщата на Бербатов в Марикостиново! Имотът пустееше след смъртта на баба му и дядо му

19 Май 2021, 10:53


Бащината къща на Димитър Бербатов в неговото село Марикостиново се ремонтира основно. От няколко години имотът пустее, след като дядото и бабата на именития бивш футболист починаха. Митко е прекарал всичките си детски ваканции като ученик именно там. Двуетажната постройка е необитаема, но сега семейството на Бербатов е решило отново да я стегне. С това са се заели най-вече таткото на легендарния нападател Иван, и чичо му Анчо.

 

Двамата братя ще инвестират, за да подменят дограмата и да направят нова мазилка на фасадата. Щe подменят и счупените керемиди. В скромната къща вече има майстори, които работят през деня. Все пак в двора още зеленее старата лоза, от която дядо Мицо правел навремето най-хубавите домашни ракии в региона. Пред къщата пък цъфти разкошна липа, от която навремето Бербо пиел най-вкусния чай на баба.

 

„Горди сме с Митко, него го познава цял свят - фамилията Бербатов има все още рода тук в селото. Той не ни забравя. Откакто починаха дядо му и баба му, си идва все по-рядко”, признава пред „България Днес“ кметът на Марикостиново Гергана Тодорова. След няколко дни селото се готви за голям празник, свързан с традиционния събор.

 

Веселбите започват още в неделя с турнир по стрелба и празничен концерт, а за понеделник са предвидени култови народни борби.

 

„Преди Митко беше гост абсолютно всеки път на съборите тук. Само едно негово преминаване по главната улица беше за нас страхотна гордост. Той е човечен, не пропускаше да поздрави никого. Спомняше си за детските години, когато е идвал на село и си е играл с наборите си. Дарявал е футболни топки за местния отбор“, казва още кметицата.

 

Селото очаква Бербатов и сега, но е малко вероятно той да се върне, след като официално се кандидатира за президент на българския футболен съюз и е доста ангажиран. Освен това той прие много тежко смъртта на дядо си Мицо и баба си Верка и след погребенията им не се е завръщал на село. Именно дядото е първият голям футболист в рода и винаги е предавал своите уроци на малкия си внук. „Играехме много с него, дори веднъж ми скина кръста“, обичал да се шегува Димитър Бербатов-старши.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени