Роди се второ внуче на Маргарита Михнева

12 Септември 2021, 10:03


Журналистката Маргарита Михнева сияе от щастие. В началото на септември телевизионната легенда организира пътуване до Швейцария, където ще посрещне второто си внуче Тео от единствената си дъщеря Неда. Хлапакът видя бял свят през първите дни на месеца в луксозна женевска клиника.

Оправната баба няма търпение да се запознае с него и да помага с каквото може на зетя и щерката. „Много се радвам за Неда и мъжа й. Хубаво е, че дъщеря ми избра да живее в подредена държава, където нещата са регламентирани. В България щеше да й е доста трудно. Изненадаха ме с второто внуче – не очаквах да се появи толкова бързо, но всичко е Божа работа. Разликата с Леона-Маргарита – внучката ми, е годинка и два месеца, но ще се справим. Тъкмо двете деца наведнъж ще бъдат отгледани. Няма думи, с които да опиша щастието си. Наскоро ме срещна бившия министър на културата Георги Йорданов. Похвалих се и той каза, че вече трети път съм безсмъртна – веднъж с раждането на Неда, а сега и с двете внучета. Не бих казала, че Леона –Маргарита прилича на мен и носи името ми. Прилича на себе си, взела е по-малко и от двамата родители. Тео е кръстен на себе си. Да ни е здрав и късметлия, ще се справя с всички трудности”, разказва развълнуваната баба.

Михнева все още не е избрала подарък за мъничето от суеверие. Щяла да се допита до дъщеря си какво да купи, ако имат младите нужда от нещо, защото по принцип нищо не им липсвало и във финансов план били добре уредени. Семейството изобщо не смятало да живее в България, а и Маргарита не ги увещавала, защото виждала, че нещата тук едва ли ще се подобрят и няма особен смисъл човек да проектира живота си в България, писа Уикенд.

На този етап Маргарита предпочитала да гостува на младото семейство в Женева от дъжд на вятър. Легендарната журналистка им ходи на гости само с покана. В останалото време предпочита да седи сама в столичния си апартамент на ул. „Оборище”. Казва през смях, че се радва на малката си пенсия, която държавата щедро й е отпуснала, и ходи редовно на шопинг в кварталните магазини - дори имала пенсионерска пазарска количка.

Припомняме, че първата среща на Михнева и нейния зет била преди две-три години. Неда го довела в София специално, за да го запознае с майка си. Последвала дълга семейна вечеря, на която журналистката не пропуснала да разпита зет си за неговите родители, работата му и куп важни неща. Чужденецът бил впечатлен от бъдещата си тъща. Неда пък го била подготвила предварително, че известната й майка е доста взискателна и има труден характер. Михнева дала благословията си едва когато се убедила, че момчето е перспективно и умно. Журналистката, която цял живот се борела сама за светлото бъдеще на Неда, искала наследницата й да има спокоен и уреден живот, вместо да бъхта по 10-12 часа на денонощие за вятъра. „Аз бях така – цял живот работех, уволняваха ме, гонеха ме – и за какво? За да получавам 300 лева пенсия!”, казва Маргарита. Тя е доволна, че е подсигурила на Неда солидно образования. След завършването щерката станала уважаван преподавател по тенис в най-скъпото частно училище в света – престижният швейцарски колеж „Льо Розе”.

Мястото си в престижното школо Неда Михнева спечелила без връзки, след тежък конкурс с още 50 кандидати от пет континента. В колежа учат над 500 деца, предимно наследници на най-богатите европейски и американски фамилии. Годишната такса за обучение в елитното школо е 150 000 евро.

Неда е плод на любовта на майка си с бившия спортист, тенис легендата Петър Михнев. Преди десетина години 70 и кусур годишният мъж сви семейно гнездо с Десислава, която е почти на годините на дъщеря му. От брака им се роди момченце на име Петър. Малкият Пепи се занимавал с тенис като кака си Неда. Семейство Михневи живее в луксозна вила в Бистрица. При гостуванията си в България Неда се виждала и с майка си, и с баща си, но никога не ги събира заедно на едно място, тъй като те не си говорят от драматичния им развод, проточил се повече от 8 години.
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени