Ружа Игнатова в Дъблин, преди да изчезне

20 Юли 2022, 15:00


Издирваната в цял свят от ФБР Ружа Игнатова вероятно е била в Дъблин седмици преди изчезването си през 2017 г.

 

Това твърди авторът на книгата „Изчезналата криптокралица“ Джейми Бартлет, пише Телеграф.

По думите му германката с български корени е станала блондинка и твърде вероятно вече никой не би могъл да я разпознае дори да се размине с Ружа Игнатова.

 

Още преди изчезването си тя е започнала да променя лицето си с пластични операции, категоричен е Бартлет. Авторът на бестселъра я нарича най-богатата престъпница на всички времена.

Измамата, станала известна като One coin, е като една обикновена пирамида. Хората купуват да речем 5 хиляди евро, колкото струва един коин. Те от своя страна приканват свои приятели и познати също да вложат толкова. И всеки път, когато бива привлечен нов инвеститор, те получават малка комисиона. По този начин пирамидата се разраснала до нечувани размери.

 

Жертвите й са по-скоро обикновени хора, които влагат между 3 и 5 хиляди евро. Имало е доста инвеститори от Ирландия, от Великобритания, дори мюсюлманската общност там била опарена. Авторът се натъкнал на вложители и в Уганда.

До средата на 2016 г. повече от 1 милион души от 175 страни инвестират около 4 милиарда евро в тази криптовалута.

През октомври 2017 г. тя просто изчезва. Доктор Ружа, както я наричат всички, изчезва с поне 500 млн. долара – средства на инвеститори. Оттогава никой не я е виждал.

 

ФБР дори обяви награда от 100 хиляди долара на всеки, който може да предостави информация на разследването за местонахождението на Игнатова, но на този етап няма светлина към следите й.   

   

 
Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени