Русия забрани всякакви изяви на мъжа на Алла Пугачова, заради Украйна

16 Март 2022, 12:10


Руснаците няма да гледат Максим Галкин и да слушат още дузина известни рок и рап изпълнители.  Правителство извади специален списък със забранените гласове в Русия, видя HotArena.

Забраната включва и концертни изяви, не само медийно представяне, твърди изданието „Агенция Медия“. Заповедта не се оповестява официално, но се изпраща до организатори на концерти. Един от тях е съобщил на изданието за решението на властите и е предоставил копие от разпореждането. Друг от участниците от изброените групи, общувала със собственик на московски бар, който е получил списък с нежеланите певци, че музиката им не трябва да се пуска в заведението. Имената на тези хора се пазят в тайна, за да не бъдат  подложени на репресия.

Списъкът със звезди, които повече няма да бъдат разрешени в Русия включва обичани от руснаците изпълнители като Борис Гребеншчиков, Светлана Лобода, Макс Барских, Вера Брежнева, Иван Дорн, рапърите Noize MC  и Oxxxymiron, и дори Максим Галкин. Под забрана са и някои групи като Anacondaz, „Нерви”, „2Маши”  и др.

Само преди броени дни стана ясно че Максим Галкин и Алла Пугачова са в Израел с децата си, където емигрирали. Пугачова обясни в личния си профил в Instagram, че причината за заминаването им в Израел е ваканция на децата. Въпреки това мнозина смятат, че заминаването може да свързано с изявление на Галкин, който публично се изказа, че не одобрява „спецоперацията“ в Украйна.

За изпълнителите включени в декларацията, която трябва да бъде подписана, става ясно, че има и други ограничения, които се налагат на изпълнителите, организаторите на концерти, промоутъри и импресарии. Например: забранено е изпълнителите и групите да използват символиката на каквато и да е чужда държава, включително Украйна; забранено е използването на символи на организации, признати за екстремистки; забранено е всякакво споменаване на войната дори при спазване на изискването да се нарича „специална операция”.

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2022. HotArena | Всички права запазени