Съдът отсече: Вместо затвор - 4 години пробация за Явор Бахаров

30 Юни 2021, 13:00


Актьорът Явор Бахаров отърва затвора, след като Благоевградският окръжен съд измени присъда на Районен съд – Разлог за шофиране след употреба на алкохол и наркотици, като отложи изпълнението на наложеното наказание от една година „лишаване от свобода“ за срок от четири години.

Тричленен състав на Окръжния съд, след като взе предвид изложеното във въззивните жалби, становищата на страните и събраните доказателства, след като сам проведе съдебно следствие и извърши цялостна проверка на атакуваната присъда, прецени, че по отношение на подсъдимия Явор Бахаров  е налично основание за приложение на института на условното осъждане, тъй като той е реабилитиран по право по отношение на предишните си осъждания. Пред въззивния съд, прокуратурата също пледира за условно осъждане, което искане Съдът прие за основателно.

Тричленен състав на Окръжния съд прецени, че срокът на отлагане на наказанието „лишаване от свобода от една година“ следва да бъде с продължителност от четири години - не в минималния, а в средния размер, предвиден в закона, тъй като според съдебния състав, продължителността на този срок ще изиграе положителна роля върху устойчивостта на нагласите на подсъдимия да спазва закона.

О
кръжният съд наложи наказание на Явор Бахаров - „задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от една година. Първоинстанционната присъда е потвърдена в останалата ѝ част. Решението на Окръжен съд – Благоевград е окончателно и не подлежи на обжалва

Коментари
Подреди по
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Знахари Кеш Аута, nice to meet ya.
Преди 1 година
0
Тоя па, смешкото.Чудя се на акъла на Рая, дано се светне на време и да бяга надалече от тоя нервак. Пройдоха.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
ZNAHARI PAHAROV
Преди 1 година
0
e dal edno torba s kulcheta na nekoi kasket
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*
Фигато
Преди 1 година
0
Хвала на бълраски съд, не ме интересува, какво става в задкулисието, но какво още е необходимо да направи един обществено опасен човек, за да лежи в затвора. Нали утре пак ще се качи в неадекватно състояние и ще убие вашето дете? Трябва ли да чакаме да се появи труп за да действа съдебната система? Защо ние с нашите данъци изхранваме цяла армада от хрантутковци, които не могат да набутат един полуизвестен хулиган, който е потенциален убиец? Какво остава да се каже за другите истински престъпнницо, които не са само полуизвестни.
Напиши отговор
 Добави коментар 
Име*
Съобщение*
Капча*


HOTARENA.NET ВЪВ FACEBOOK
HOTARENA.NET ВЪВ GOOGLE+
Google+
© 2010 - 2023. HotArena | Всички права запазени